Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu tar jag bort blöjan

Skrivet av Cagu m L. -01 och K. -05
Jag har tröttnat på att vänta tills min dotter vill gå på toaletten. Nu tar jag av henne blöjan så får hon upptäcka hur otäckt det är att bli blöt och kladdig i trosorna. Hon blir så röd och får utslag av blöjan i värmen så egentligen har jag inget val. Så det blir väl att slänga undan mattor och torka golven för glatta livet.
Svar på tråden: Nu tar jag bort blöjan

Ja!

Härligt att du har tagit beslutet. Det kommer att gå bra. Jag kommer också att ta bort blöjan i sommar då vi är utomhus mycket. Vi kommer dessutom att få hem en hundvalp så jag misstänker att det blir mycket torka golv för min del under semestern :-D Jag tror inte att alla barn säger till när de är mogna. Hur länge ska man vänta då?
Skrivet av    Mari

Kommer nog att gå bra :)

tänk bara på att hjälpa henne lite i början att ex säga Nu går vi och kissar. Så hon känner att hon faktiskt kan klara av att ha trosan ren lite längre och med stoltheten kommer viljan mer och mer Lycka till
Skrivet av    Lisa

Första dagen gick ....

såhär. Vid första toalett besöket steg tårarna i ögonen på henne. Jag pratade med henne och undrade varför hon var ledsen. Det kunde hon inte komma fram till. Efter mild övertalning så satte hon sig utan något resultat (men vad gör det). Sedan gick det lättare när jag kunde locka med att hon kunde sitta ifred och läsa. Framåt eftermiddagen hade hon nog tröttnat för plötsligt kom hon ut i köket och sa: \"Mamma jag har satt på mig blöja\". Hon var hur stolt som helst så jag lät det bero. Vi tar nya tag idag efter dagis.
Skrivet av    Cagu m L. -01 och K. -05

Artiklar från Familjeliv