Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Flyga?

Skrivet av Tebe
Vi ska flyga till Finland om några veckor. Så, jag kontaktade flygbolaget i god tid för att berätta att vi kommer att ha med oss nålar mm. Men, de sa att jag bara får ta med det jag behöver för resan, resten ska checkas in. Brukar det vara så? Hur har ni andra gjort?
Svar på tråden: Flyga?

Konstigt..

Vi kom hem från en södernresa ett par veckor sen. På flyget hade vi BÅDA vägarna väskorna typ fulla med insuliner, nålar, pennor, och hela köret. Både i sonens handbagage o. i mitt. Dubbelt upp av allt inklusive en massa engångsnålar. Ett intyg från diabetesläkaren hade vi med, men det var aldrig några problem. På ditvägen påpekade vi att vi har massa nålar och grejer i handbagaget o. visade vårt intyg som de knappt orkade läsa, på hemvägen sa vi ingenting o. ingen påpekade nånting heller. Skaffa ett intyg från läkare vad ni behöver för skötsel av diabetes o. packa sen med er rubbet i handbagaget tycker jag!
Skrivet av    memim

Nu så

De återkom från flygbolaget och sa att jag kan ta allt i handbagaget om jag har läkarintyg. Och det har jag redan beställt, förra veckan. Jag visste egentligen att det skulle gå att få med allt, men ville slippa diskussionerna när vi ska in på planet. Det är första gången jag flyger som diabetesförälder, så jag vill verkligen ha koll på allt.
Skrivet av    Anonym

Brukar ha med dubbla...

...omgångar av allt och dela upp på två väskor. Risken finns ju alltid att bli av med en väska. Alltid allt i handbagaget.
Skrivet av    nilsfar

Nej!

Checka inte in något, förvara alla nålar och annat i handbagage, gärna uppdelat i flera olika handbagage. Väskor har hamnat på rymmen förut och jag skulle aldrig riskera att hamna utan material. Skaffa läkarintyg på att du måste ha med dig nålar, då kan de inte hindra dig. Jag har gjort många resor över hela världen och det har aldrig varit problem att få igenom sprutorna. Inte ens pumpen har de reagerat på. Enda landet det varit lite strul var i Etiopien pga kriget som var just då. Men som sagt, annars inga som helst problem någonstans trots att mitt och makens handbagage brukar vara proppfullt med sprutor, nålar, stickor, glucagon m m.
Skrivet av    Jenny U med Victor 14/8-03 + liten på väg

Artiklar från Familjeliv