Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

får inte hoppas för mycket...

Skrivet av Maria
idag träffade jag mitt ex ... han är inte pappan till barnet.. men har varit med under större delen av graviditeten.. fram tills nu för ca 1½ månad sedan... då ville han inte vara med längre..
Jag har inte orkat träffa honom... pga alla känslor jag har kvar för honom... Men idag så tog jag mod till mig och gick hem till honom för att hämta ett par saker jag hade kvar där.
Jag vill så gärna att han ska bli far till mitt barn... men han vill inte.. =/
Men som sagt.. jag träffade honom idag... och det kändes så bra! Han bjöd in mig... bjöd på lite fika... vi satt och pratade .. skrattade ... och då upptäckte jag att han satt upp en liten tavla jag köpt åt honom..
En söt liten tavla med Heffaklumpen på.. *ler lite* där jag på baksidan skrivit en liten kärlekshälsning till honom strax innan vi gjorde slut.. Vet inte om det betyder något... vill eg. inte hoppas för mkt... Men jag kan inte låta bli... jag hoppas att han vill komma tillbaka till mig... och vara en del av mitt och mitt barns liv....
Vill inte vara ensamförälder.. =/
Svar på tråden: får inte hoppas för mycket...

DEt låter nästan

som om \"ödet\" att vara ensamförälder är så hemskt i dina ögon att du hellre bönar och ber om att få bli ihop med den aktuella killen (som inte är barnets far?) än sträcker på ryggen och ser dig som det du är, nämligen en stark mamma som klarar finfint att ta hand om ditt barn. Relationen till den nya mannen är en sak, ditt föräldraskap en annan. Tror att du går in i krångligheter om du blandar ihop de två sakerna. Och jag skulle vara MYCKET försiktig med att göra just det, med tanke på att mannen faktiskt sagt ifrån: han vill inte. Kanske ändrar han sig, och det blir ni. Men blanda inte in barnet i det hela förrän allt är stabilt mellan er vuxna. Lycka till hur det än blir!
Skrivet av    Helen

Kände samma sak

när jag läste inlägget. \"Vill inte vara ensamförälder\" men det är inte det som är frågan, utan snarare om mannen vill fortsätta med henne, oavsett barn eller inte.
Skrivet av    bb

nej nej..

Det är inte så hemskt.. Men om ni fick välja? skulle ni vara ensamförälder eller få vara 2 om föräldraskapet?? Jag vet att jag kommer att bli en stark mamma.. en bra mamma =) Inget snack om saken.. och jag vet att jag kommer att klara av det här galant.. Det kommer inte att bli han och jag igen... det vet jag... men jag vill inte förlora honom helt.. vill ha honom som vän... Och det kommer att dröja innan jag blandar in en man i mitt och barnets liv.. och då det händer så ska både jag och den mannen vara säker på att han tänker stanna.... och självklart ska min son ha ett ord med i det hela! =)
Skrivet av    Maria

Men tänker du verkligen så?!

att det ALLTID är bätttre att vara två om föräldraskapet än att vara ensamförälder? Jag kan säga att så tänker INTE jag! Jag tycker inte man kan generalisera alls faktiskt, och tänker jag på mina egna barns pappa vet jag av erfarenhet att jag definitivt hellre är ensamförälder än delar det med någon som han. En man som inte är engagerad och som mest sysslar med sitt och som blir irriterad och arg om vi \"kommer och stör\".... Jag upplever det nästan kränkande att på denna sida få läsa att det är något \"sämre\" att vara ensamförälder. Men du kanske inte menade så? Förklara gärna igen så ska vi se om jag förstår bättre.
Skrivet av    Helen

nej nej igen..

jag säger inte att det ALLTID är bättre att vara 2 istället för 1 ... dessutom så är jag helt och hållet ensam.. alltså pappan vet inget och kan inte få veta något heller... av många olika anledningar... som jag inte tänker gå in på här.. lite för privat. Så det var det jag syftade på att jag ville att mitt ex skulle komma tillbaka och bli en del av mig och mitt barns liv... jag vill att mitt barn ska ha en pappa... men nu får han inte det... tyvärr.. Jag kan ju inte sitta och kritisera något som jag själv är?? eller hur?? Det gör jag verkligen inte.. Jag vet flera ensamföräldrar som gör ett otroligt bra jobb... och som jag skrev.. jag vet att jag kommer att bli en bra mamma... en bra ENSAMförälder!
Skrivet av    Maria

Ärligt talat

Om jag fick välja skulle jag välja att vara ensamförälder. Jag ser nästan bara fördelar med det. Faktiskt :)
Skrivet av    Susanna med Albert

Artiklar från Familjeliv