Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bajs-i-kalsongfråga

Skrivet av Ylva m Axel 0201 & Hugo 0308
Hej!

Har tidigare skrivit och frågat, men i ren desperation gör jag det igen.

Axel, knappt 3 1/2, är kisstorr sedan ett par månader, med undantag av de gånger han helt glömmer bort sig och så sker en liten olycka. Inget problem.

Problemet rör bajseriet! Han vill inte (läs vägrar) bajsa på toan eller pottan. Han ber inte om blöja när han ska bajsa, utan helt kallt bajsar i kalsongen. Vi har försökt locka med att han ska få dinosaurieklistermärken (eller något annat han vill ha) när det händer på "rätt ställe" och vi har sagt att blöjan är ett helt ok alternativ men inget hjälper.

Det syns på hnm när det är på gång, och då frågar vi om han vill gå på toan eller pottan, eller ha blöja, men han tvärvägrar.

Vad ska vi göra??????

Tacksam för alla råd och tips.
Svar på tråden: Bajs-i-kalsongfråga

Vad händer då

om ni sätter honom på pottan/toaletten när ni ser att det är på gång?
Skrivet av    Charlotta m. Lukas o Filip

exakt samma här

skulle just skriva en fråga om det. Vår pojk är tre år. Han blir hysterisk och sprkaar om vi sätter han på potta eller toaletten när han ska bajsa men kissa är helt ok
Skrivet av    jensan m Jacob -02 o jonatan 050406

Det går inte!!

Han blir helt galen, gråter och skriker och blir alldeles upprörd. Vi försöker kort, men lägger ned när vi märker tendensen.
Skrivet av    Ylva m Axel 0201 & Hugo 0308

Här är det....

precis likadant också. Vi har en son som är 3 år och 4 mån. Det går jättebra med kisseriet men bajsningen vill han inte göra på toa-potta och det är som att det låser sig när vi sätter honom där. Han kan sitta en stund och trycka ibland men det kommer inte något och sen 10-15 min senare kommer det på fel ställe. Det gäller att köra med blöja annars kommer det i kalsongerna.
Skrivet av    Petra

Gå med rumpan bar?

Min dotter bajsade i trosan om hon hade den, men om hon gick naken sprang hon på pottan. Passa på nu när det är varmt ute och låt honom springa naken.
Skrivet av    Anemone

Artiklar från Familjeliv