Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är det

Skrivet av _zacke_
någon mer som har ett barn som tar 3 timmar att natta varje kväll?
Min dotter är 3 ½ och har hållt på så här i ett halvår snart. Hon måste bara göra det ena, och det andra och det tredje, och hoppar upp ur sängen hela tiden för att testa om någon kommer och lägger henne igen...Å tänder lampan och släcker lampan, och ska bara gå upp å kissa 10 ggr varje kväll...

Finns det någon som har några tips på vad man kan göra?Känns som om jag håller på att bli galen ibland...
Svar på tråden: Är det

Jag tror

att det enda som hjälper är att vara bestämd och konsekvent. Gör nattningen till er egen stund, bestäm vad som ska göras & i vilken ordning tex, först borsta tänderna, kissa, läsa saga, pussa nallen, men sedan är det gonatt och då ska man sova. Låt dottern vara med och bestämma hur nattningen ska gå till, då känner hon sig stor och då brukar det gå lättare.
Skrivet av    -Sara-

Dottern bestämma??!!

Nu var ju barnet inte 13 utan 3,5 år.. en alldeles för liten ålder för att hon ska kunna bestämma saker och förstå att barn behöver sömn. Vissa saker kan barn vara med att bestämma om men när det gäller sömn, mat och andra livsviktiga saker så anser jag att det är ett vuxet-ansvar!
Skrivet av    Snäckan

Ja men...

jag förstod det som att Sara menade att dottern skulle få vara med att bestämma HUR nattningen ska gå till, inte om och när. Tex i vilken ordning saker ska göras eller om det är något speciellt hon vill göra som nattningsrutin. Tycker det var ett bra tips.
Skrivet av    Pepparkakan m 2 grabbar + bf juli

Kanske...

är hon inte trött? Sover hon på dagen? Hur länge på morgonen?
Skrivet av    Pepparkakan m 2 grabbar + bf juli

Precis!

Det var så jag menade. Hur nattningen skulle gå till.
Skrivet av    -Sara-

jag går upp

jag har en sån period också just nu. efter två timmar går jag upp, gör mina saker ohc sitter vid datorn, skiter fullständigt i henne. jag måste få göra mitt på kvällanra,aannars blir jag sinnessjuk. Jag har inga bra tips alls tyvärr, sliter mitt hår även jag...
Skrivet av    Anne

Fast det finns ju

3.5 åringar som själva bestämmer när de ska lägga sig och där det funkar alldeles utmärkt. Så riktigt så kategorisk som du är kan man väl inte heller vara.
Skrivet av    Mustardseed

O, ja!

Vi har ofta samma problem som du, det är inte kul! Har nog inte något riktigt tips att ge dig, det är nog bara att ha tålamod, bli arg när det inte går att vara lugn och pedagogisk längre och veta med 200% säkerhet att det går över. För tro mig, det gör det. Barn som får tillväxtperioder blir ju ofta jättejobbiga, och naturligtvis går det ju också ut över nattningen. Det är inte kul, speciellt inte när ens barn inte verkar ett dugg trött eller ens ilsket, utan helt enkelt inte låtsas om att det är dags att sova. Men försök att hålla ut, det går över!
Skrivet av    Vet hur du har det

Artiklar från Familjeliv