Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur lägger ni barnen

Skrivet av Zandra
Mina flickor är 2,5 år och 10 månader. Rätt ofta måste jag lägga båda själv. Det går sällan särskilt smidigt. Hur gör ni när ni llägger era barn?
Svar på tråden: Hur lägger ni barnen

När dom var så små

så la vi dom i varsin spjälsäng, sa godnatt och släckte. Har 15 månader mellan, så båda hade spjälsäng i den åldern. Innan hade båda fått en flaska varm fullkornsvälling tillsammans, eller i knät för att komma till ro. Efter det så var det inga problem att lägga dom. Men det är nog viktigt med lugn och ro, ingen TV på högt, inga starka lampor. Du kan också testa att läsa en saga för dom i rummet när dom ska sova. Kan säga att våra tjejer också var uppe tidigt på morgnarna och sov middag tillsammans mitt på dagen. För vi hade båda hemma samtidigt och hade dagens alla rutiner ihop. Så tjejernar var \"synkade\" kan man säga, rätt tidigt. (Sedan började dom på dagis samtidigt, och rutinerna följdes åt även där.) Jo, vi var ute hela dagarna året runt också, det tröttar och gör att sängen blir mer trivsam att vila den lilla kroppen i.
Skrivet av    Lena_O

Ingen av dem sover i spjälsäng

Vår älsta dotter får välling till barnprog sedan borstar vi tänderne. Vi läser en stund sedan släcker vi och ligger brevid tills hon somnar. Lillan ammar jag oftast till söms och hon ligger i vår säng. Det jobbiga är att de inte alltid är trötta på samma tid på kvällen och det är väldans jobbigt att läsa saga medans lillasyster sliter i boken och vill ha all uppmärksamhet.
Skrivet av    Zandra

Som det oftast ser ur här hemma...

Neo (3½) och Ronja (2) brukar lägga sig mellan halv nio och nio. Innan dess så tvätas dom och får pyjamas. I sin säng dricker dom sen välling medan dom lyssnar på en saga på band. När vällingen är uppdrucken så kommer jag med tandborste och borstar tänderna, stoppar sen om, pussar godnatt och går ut! Smidigt som bara den! Sen runt halv tio, så ger jag Juni (4½ mån) tutte och sen en vecka tillbaks så lägger jag henne i sin säng, som står utan långsida intill våran, sätter på musikmobilen och hon somnar! Innan dess så somnade hon till tutten! Just nu känner jag att allt funkar toppen vid läggning! Ett tag så blev jag stressad bara jag tänkte på det! Neo kan lätt bråka och stöka... Han ville sova i våran säng, han ville höra saga, att man ska sjunga, han var inte trött osv. Ronja har alltid sovit helt superenkelt och bra! Körde nån förmildrad variant på femminuters med Ronja, som funkade toppen... så hon har alltid lagt sig sjäv. Neo ville bli nattad bra länge... fortfarande ibland! Önskar dig lycka till det är inte kul när nattningen strular.
Skrivet av    Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501

Liknande ålder här...

...Malte är drygt två år och Tore 7 månader. När jag är själv, vilket händer ganska ofta, så gör jag som så: cd 18.40 sätter jag på pyjamas på båda barnen (börjar nästan 20 minuter tidigare än när vi är båda). Sedan ger jag Tore en halv flaska välling för att stilla det värsta suget. Sedan läser jag en saga för Malte i soffan. Sedan lägger jag Malte i sin säng och nattar honom (han somnar själv, om vi sitter i rummet bredvid), och sätter mig sedan i rummet bredvid och ger Tore resterande välling. Sedan lägger jag Tore i sin spjälsäng, har jag tur har han redan somnat annars så sitter jag i rummet bredvid tills han somnar, ibland kan jag behöva amma också. tidigare somnade inte Malte själv, men för att det ska funka överhuvud taget när vi är själva så gjorde vi ett ryck och fick honom att somna själv, ganska snabbt.
Skrivet av    Maja med Malte 030320 och Tore 041113

inget speciellt knep

är jag själv tar jag med mig tjejerna och lägger den stora tjejen i vår säg och den lilla i sin spjälsäng (som står brevid våran säng). Jag ligger tillsammans med dom och efter 5 minuter sover båda. Är sambon hemma tar vi ett var sitt barn. Med stora tjejen behöver vi inte ligga brevid för att hon ska sova men det behövde man förut (ungefär upp till 2 års ålder). Men som sagt numera behöver man inte ligga brevid och vi har inte gjort någon särskillt för att vänja henne vid att somna själv. Det kom helt naturligt. Men med lillan (som är snart1½ år gammal) behöver man ligga brevid för att hon ska somna men som sagt det tar bara 5 minuter och sen sover hon (och stora syster). Så det funkar väldigt smidigt tycker vi och vi tror att lillan också kommer framöver att kunna somna själv. Hon visar redan nu tendenser till det. Så för oss är det bara att ta tjejerna under armen och sen gå och lägga sig ; ) Kram
Skrivet av    cerlise

Artiklar från Familjeliv