Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Grav språkstörning med autistiska drag?

Skrivet av KANES
Hej alla!
Mitt barn behöver gå på språkförskola ( han tecknar)
men kommer inte in p g a han har autistiska drag.
Vi bor i Huddinge kommun i Stockholm och de på kommunen vill inte skicka barnen till andra kommuner fast vi har hittat en förskola som passar och tar emot honom. Hur har ni andra gjort?
Svar på tråden: Grav språkstörning med autistiska drag?

Ta kontakt med SIT

http://www.sit.se/net/Startsida+SIT/R%e5d+och+st%f6d/Tal+och+spr%e5k/R%e5dgivning Det är specialpedagogiska institutet, en statlig inrättning som är till för att bla se till så att alla barn ute i kummunerna skall få det pedagogiska stöd de behöver för att utvecklas. Jag har fått hjälp av dem när vi behövde mer teckenutbildning än det vår logoped kunde ge. Utan deras hjälp hade jag nog aldrig lyckats komma in i TUFFsystemet, eftersom vårt landsting har vikt de platserna till de med döva/hörselskadade barn. Har du en läroplan för förskolan? Där står det vad kommunen har för uppdrag. Ta den som underlag. Skriv en fråga till den som tog beslutet om att neka plats i annan kommun, och kräv ett skriftligt svar, samt hänvisa att ni kommer att använde det när ni tar upp frågan med skolverket. Dit kan ni nämligen också vända er, om ni känner att ni blir felbehandlade. - I alla fall om det rör sig om sexårsverksamhet. Om de inte får uttala sig om yngre barn, kan de kanske hänvisa er vidare. Lycka till! Och välkommen till sidan! Själv skriver jag inte så mycket som förr, men läser.
Skrivet av    Samiralva

Bor i botkyrka

Vi har en kille född 01 som har diagnosen generellspråkstörning.Vi ligger i nu lägget i förhandlingar med vår kommun om sonens framtida språkutveckling. Vår kommun vill heller inte köpa plats i annan kommun trots behov.Känner mig helt förtvivlad och vet inte vad jag ska göra eller vad som är bäst för min son.Vart vill ni ha ert barn?Vi har också hittat en plats som passar vår son och som vill ta emot oss.Vi har massa personliga möten med kommunen och försöker att få dem att förstå vår sons behov och personlighets drag.Vi letar information överallt för att uppdatera oss hela tiden.Nu sista mötet lovade kommunen att de skulle besöka vår son på förskolan innan MIdsommar, sista dagen var i dag - ingen kom och ingen svarar i telefonen. Tröstlöst i bland,med på måndag är vi på dem igen.
Skrivet av    Lollipopp

Tack, Samiralva & Lollipopp

Nästa vecka har vi ett viktigt möte; efter det ska jag berätta mer. Vi måste få ett nedskrivet svar ifrån kommunen, sedan ska vi överklaga hos länsrätten. Jag återkommer om det. Dessutom vet jag att Tunaskolan i Tumba har en förskola som är inriktad på språk som ska vara bra. Lycka till.
Skrivet av    KANES

Jag håller tummarna!

Håll oss gärna underrättade. Har du blivit medlem i Afasi/talknuten och DHB? När man betalat sin avgift, så får man bla en bra broschyr som heter något i stil med \"Språkbarn på förskola\". - När du nu ändå har fullt upp att göra, vet du om att du kan söka vårdbidrag för den mertid ni lägger ner kring språkbarnet? Bara dessa kontakter tar ju en enorm tid och energi, som andra familjer utan barn med särskilda behov slipper.
Skrivet av    Samiralva

språkförskolan

Språkförskolan i tumba ligger nu i storvreten inte i tuna.
Skrivet av    lollipopp

fortsättningenpå ovan

Kan det vara samma språkförskola??Hoppas det går bra för er!!!!!
Skrivet av    lollipopp

Även vi tar del av Kanes tips

Tack. Skickar iväg vårt brev snarast till skolverket. Vi har kommit till ett dö läge där inget kreativt händer.
Skrivet av    lollipopp

Artiklar från Familjeliv