Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får man göra såhär?

Skrivet av Svar önskas.
Jag har tänkt att mitt barn ska börja på dagis till hösten. Samtidigt tänkte jag arbeta med vårt nystartade företag halvtid och ta ut föräldrapenning halvtid.

Jag tänkte ev säga upp mig från min fasta tjänst som jag är föräldraledig ifrån eller annars fortsätta att vara heltidstjänstledig ett halvår till. Kan jag göra så? Jag menar, på försäkringskasan ser det ju ut som att jag inte jobbar och då får man ju inte ha barn på dagis.

Hoppas att någon förstod min fråga och orkar/kan svara.
Svar på tråden: Får man göra såhär?

Beror lite på

Du får ta ut halvtid fp om du inte har barnet mer än 4 timmar om dagen på dagis. Ett annat alternativ är ju att du jobbar i erat nystartade företag 4 dagar i veckan och tar ut fp fre-sön eller lör-mån och har barnet ledigt den vardagen i anslutning till helgen som du inte jobbar. Då får du ut nästan halvtid fp, men kan jobba heltid med företaget i 4 dagar i veckan. Till kommunen så anger du att du har eget företag och lämnar in de tiderna du behöver ha barnomsorg. Till fk meddelar du att du jobbar viss tid i företaget och tar fp viss tid.
Skrivet av    Maria med 3, bf 7/7

Följdfråga

Påverkas SGI då? Jag är i samma sits nästan. Min SGI grunder sig på min heltidslön från det vanliga jobbet och den är rätt bra. Jag har tänkt halvtidsjobba i företaget och ta ut halv föräldrapenning (halva dagar eller 3-4 dagar/vecka). Men från företaget får jag ju ingen eller nästan ingen lön. Kommer min SGI att räknas om då så att den blir typ hälften av vad jag har nu? I så fall blir det nog inget dagis och så får jag jobba i smyg...
Skrivet av    Mia

Artiklar från Familjeliv