Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Alternativ till AD droppar?

Skrivet av mie.
(Även på alternativt föräldraskap)

Hej alla kloka!

Mina smågrabbar verkar inte tåla AD-droppar, de får ont i magen av dem (har testat både oljelösliga, vattenlösliga och fiskleverolja till stora pojken. På lilla har jag hittills bara testat oljelösliga men ska testa de andra två varianterna).

Någon som vet vad jag kan ge dem istället?
Valter är snart 2 år och Eskil är lite drygt 2 månader. Den lilla helammas och den stora äääälskar frukt och grönt.

/mie
Svar på tråden: Alternativ till AD droppar?

Vi köper D-vitamin i Norge

Skippar alltså A-vitaminet. Vet inte om detta skulle hjälpa dina barn.
Skrivet av    Anna

Vi köper

d-droppar i Danmark för vi vill inte ge extra a-vitamin. Detta var i och för sig mer när vår yngsta var liten (dvs under året), nu har vi inte varit i Danmark på länge (men tänkte skaffa inför vintern) så nu får hon ad-droppar ibland, men inte särskilt ofta. Jag tror att de rekommenderar d-vitamin tills barnet är ett år i Danmark. Jag har hört andra barn som fått magont av ad-droppar och dem har det hjälpt att få enbart d-vitamin. Det kanska är värt att prova?
Skrivet av    Anne med 2

D-vitamin finns

också i Finland. Här rekommenderas D-vitamin året om tills barnet fyller 3, och därefter under den mörka tiden, men hur länge minns jag inte...? Finns både som vatten- och oljebaserade. Vattenbaserade skall väl ge minst problem, iaf får min flicka det. Kanske vore nåt för er?
Skrivet av    Maria med Jenni 0308 + bf 3/8

Man kan...

också se till att vistas utomhus när det är ljust ute. En halvtimme om dan motsvarar ung dagliga dosen av AD-droppar. Eller kan du äta tilskottet, och hoppas på att det går över i bröstmjölken. Jag har hört att det också kan funka.
Skrivet av    Jullan m Olle02 o Judith 18/4

Tack för svar!

Funkar inget annat får jag ta dropparna själv ;-) Köper d-vitamin i danmark. /mie
Skrivet av    mie.

Artiklar från Familjeliv