Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

6 tänder på en gång!!! *fråga*

Skrivet av Gabrielle med Victoria 16 månader
Victoria har aldrig förut haft problem när hon har tandat. Men nu är det 6 st på gång, samtidigt. Båda tvåorna i nederkäken och så alla fyra av de första kindtänderna.

Hennes humör är i botten. Minsta lilla motstånd så sitter hon och gråter sig fördärvad. För att nästa sekund bli fullkomligt rosenrasande och slå och skrika duuuuum, duuuuum.

Jag ger henne Alvedon men det hinner ibland värka ut innan man kan ge nästa dos. Något kallt att bita på vill hon inte ha.

Någon som har tips på hur man kan hjälpa henne?

Kram från mamman med solstrålen som förvandlats till ett riktigt sommaroväder..



Svar på tråden: 6 tänder på en gång!!! *fråga*

Hejsan gumman.

detsamma säger jag! Moa har verkligen satt fart på allt nu, inklusive humöret (och vikten). Tänderna kommer i en rasande fart och hon har nu tre stycken på gång förutom de fyra som precis har kommit. Hon kan bli så förbannad och gråta för minsta lilla, men lika fort glad igen. det syns så väl att hon har ont då hon sitte rhela dagaarna med minst två fingrar i munnen och händerna på kinderna och gnäller. Hon vill inte äta heller längre. inget annat än gröt och glass. Jag ahr inga direkta tips, bara mest säga hej- *kram* Elin
Skrivet av    moas*mamma

Tycker hon fortfarande om vatten?

Då skulle jag ge henne det med lite is i. Har hon slutat tycka om vatten är det svårt... I vanliga fall kan man ju stryka alvedon direkt på tandköttet men det är väl inte att fundera på till henne antar jag:-/ Det är nog bara att bita ihop för tänderna kommer ju ploppa ut snart och då går det ju i regel över. Hur går det med tandborstning förresten? Funkar det för er? Här går det ju inte alldeles strålande om man säger så. Det är dock en av de saker som jag är benhård på för tänderna ska hon ha kvar. Jag kan kompromissa om mkt men inte tänder. Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Vad ser jag

Har Moa börjat knata upp i vikt hon med:-) Vad härligt! Gröt och glass är ju mat det med så nöj dig med det så länge. Vår dietist sade att enda sättet att få dem att äta var att ge dem det som barnet ville ha. När de väl fick upptäcka glädjen i maten, må så vara glass, så kan de även sträcka ut tentaklerna(nåja, händerna då!) efter nyheter. Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

ha ha ha...

jaa, visst får vi vara mer än nöjda med vad hon än äter. Som jag skrev ovanför, så är jag så glad att Moa väegr sina 8,4 nu. Hon är ju bara 75 lång, så hon ser inte så supersmal ut som hon såg ut innan. *kram*
Skrivet av    moas*mamma

Is-glass!

Funkade bra på Casper me alla tänder, som trilskades me att komma två o två eller fyra o fyra!
Skrivet av    Loella m casper f 13/1-04

Tack för hjälpen..

idag har det varit lite bättre..tror jag.. Kramar från Gabrielle som är så trött att jag snart slänger datorn i soporna..för jag borde gå och lägga mig istället för att sitta här och hänga..
Skrivet av    Gabrielle med Victoria 17 månader

Hej också..

skönt att biopsin var som den skulle!!!! Ja, Moa och lill toria är väl rätt jämsides verkar det som, både storleksmässigt och utvecklingsmässigt. Känner såå väl igen beskrivningen av humörsvängningarna. Kram!
Skrivet av    Gabrielle med Victoria 17 månader

Artiklar från Familjeliv