Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Somnade själv i kväll !! (Långt)

Skrivet av Maria m Olivia 040104
Vi har alltid suttit med Olivia intill spjälsängen när hon ska sova, buffat och numera bara hålla handen. När hon nu var hos farmor i två dygn själv så hade farmor (som även hade kusinen på 2 år där) lagt Olivia i spjälsängen sagt Godnatt, farmor kommer snart och sen sov Olivia utan ett ljud.

Självklart blev vi överförtjusta och ville också testa det när vi kom till farmor i torsdags, nix Olivia skrek och ville absolut inte somna själv. Inte i går kväll heller..

Nu på kvällen sa vi att vi kanske skulle prova, min man la henne sa -Godnatt, sov gott, ses i morn.
Inte ett pip hördes från hennes rum och efter 5 minuter gick vi in och tittade till henne då sov hon som en stock :-)

Jag som trodde vi skulle få kämpa rejält i kväll, men visst bakslag kommer säkert, men ändå!! Är så glad..!!
Svar på tråden: Somnade själv i kväll !! (Långt)

Det är verkligen otroligt skönt

Även Nea har börjat sova själv och jag måste säga att sömnen blir på ett helt annat sätt för vår del:-) Visst kommer hon och ammar på natten sen men jag slipper stressen av att hålla på och natta i flera timmar varje kväll som det var innan. När jag väl tog hem resesängen där hon ligger nu så somnar hon som en stock men spjälisen är inte att tänka på. Den har båda mina tjejer ogillat! Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Nybörjartur..!?!

Verkar som vi bara hade tur, för i går kväll var det ett jäkla liv här hemma.. Olivia skrek och grät och ropade på Maaaammaaaa!! Somnade tillslut när hennes pappa stog i fotändan av hennes säng, gallskrek bara han titta emot dörren :-)
Skrivet av    Maria m Olivia 040104

Jo

det blir ju så där ibland. Man får väl ta sig en funderar kring hur gärna man vill att barnet somnar is ängen och sen vad det får kosta i tid, känslor osv Hoppas att det löser sig för er på bästa sätt!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Hallå där... (långt)

ja vi har ju haft våra duster vi med våra tjejer vad det gäller sömnen :/ Vi hade nattningar här som tog som började dra ut på ett par timmar innan jag insåg att nu får det vara bra. Eftersom jag väntade en till så kände jag mig tvungen att göra nåt annars skulle det inte funka. Så för ca 3 månader sedan så började vi med att först ge välling i vår säng, sen in i hennes egen säng, vi buffade och sjöng, för att sedan säga natti natti o ut... första kvällarna fick vi gå in ett ANTAL gånger, hon fick skrika en kort stund (nån minut kanske, fjompig som man är) vi bestämde att hon aldrig fick jaga upp sig till hysteri, då gick vi in igen. Det tog en vecka innan det började lugna sig, andra veckan gick också lite si o så, men så tredje veckan så behövde vi bara sjunga ett par vaggvisor, säga natti natti ses i morrn sov så gott, och så har det varit sedan dess. Hon somnar som en liten gris utan protester. Ibland när hon inte är jättetrött kan hon ligga o prata och sjunga för sig själv, men hon är aldrig ledsen numer. För oss var detta nödvändigt pga en liten till, man får ju välja som sagt. Underbara kvällar är det nu då hon somnar vid 19-tiden och sover till 7.30 - 8.00. Detta trodde jag ju aldrig vi skulle komma till. Sen att lillan håller oss vakna till 12 på nätterna är ju en helt annan historia.... gryyyymt kram till dig och lycka till med sömnen ;)
Skrivet av    Majsan67... med 3 sommarbruna och en kritvit unge

Artiklar från Familjeliv