Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nytt EEG gjort.

Skrivet av Ann
Min dotter Frida fick ju insatt Ergenyl mot sin EP för några månader sedan. De hade då gjort ett EEG som visade en generaliserad primär EP dvs det kom inte från något specifikt centrum i hjärnan utan det uppstod EP-aktivitet lite här och lite där.

Nu har hon inte haft några som helst anfall sedan vi satte in medicinen, jätteskönt. Men förrförra veckan gjordes ett nytt EEG ändå och då visade det sig att det inte fanns någon som helst EP-aktivitet kvar. Det såg alltså helt normalt ut. Är det vanligt???

Frida har bara fått 3 stora anfall nattetid som varit så pass krafiga att hon krampat i 30-90 min i sträck utan att kunna häva anfallen, enbart sjukhusvård och Dormicum har hjälpt.

Vad tror ni, vågar man andas ut???
Svar på tråden: Nytt EEG gjort.

Vad skönt

att hon inte haft några anfall sedan medicinen sattes in! Att EEG:et inte visade någon som helst EP-aktivitet skulle jag tro beror på att medicinen faktiskt fungerar bra. Så var det för H en gång tidigt i höstas, sedan fick han i och för sig tillbaka kramper igen, men så har hans epilepsi ju också varit oerhört aggressiv och tuff. Mediciner kan sluta att fungera så 100% säker på att det är över för er del med kramper kan man ju inte vara, men för väldigt många hjälper medicinering så att barnet blir krampfritt. Ta varje dag som den kommer och gläds över varje krampfri dag. Hoppas verkligen att det håller sig!!
Skrivet av    Bibi

Artiklar från Familjeliv