Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Börja med gröt?

Skrivet av Tl
När kan man som tidigast börja med gröt? Vet att det står 4 månader på paketen men kan man börja tidigare? Erfarenheter ngn?
Svar på tråden: Börja med gröt?

3 månader

Min dotter är 3 månader och äter både gröt och pureer. Det funkar jättefint. Man får testa lite försiktigt bara och se om magen tål det eller inte. Har rätt roligt åt min dotter som haft problem med förstoppning eftersom hon är flaskbarn, men nu när lite vanlig mat serveras är som vilket barn som helst, utan magknip =)
Skrivet av    Zandrah med Karenina 050323

Barns magar mognar

något olika men det stora flertalet producerar inte alla de enzymer etc som behövs för att bryta ned mat förrän vid ca 4mån. Vissa senare andra tidigare. Att börja innan 4mån om inte specifika själ finns är nog inte att rekomendera. Det viktiga är att man tar det så långsamt så man kan tolka eventuell symptom som förstoppning eller lös mage eller allergiska reaktioner. Se mina svar till T och \"förvirrad\" nedan. Sedan tycker jag att man ska komma ihåg att amning (eller ersättning) är det enda barnet behöver upp till 6mån. Om man av olika själ behöver byta ut maten så gör man det men att man bör kontrollera dels med BVC innan och sedan även att det inte handlar om andra saker som tillväxt perioder eller dålig nattsömn och så vidare.
Skrivet av    ML

Artiklar från Familjeliv