Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Håller febrilt i tr

Skrivet av Fia med Emma och Linnéa
men ngt har hänt här hemma med Neas mat. Hon har faktiskt ätit mat nu i två månader trots öi, infektioner och förkylningar. Det är inga jättemängder(1dl ung/mål) men hon är självförsörjande på mat nu och vi slipper stressa oss över en sond vi inte vill ha. Vikten har också satt fart ordentligt och nu väger hon faktiskt 9,5kg till sina 76cm! Hon har stått still i längd så när som på en cm sen januari så nu börjar vikten komma ifatt. Helt otroligt!
Ville bara tala om den glada nyheten.
Svar på tråden: Håller febrilt i tr

Håller febrilt i trä menar jag!

.
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

ÅH SÅ SKÖNT!

Vad glad jag blir att höra detta. jag tänker ofta på Er och lilla Viktoria då jag kämpar med Moas vikt. Vi har gjort biopsi på Moa nu och den visade inget. så antagligen är det \"bara\" mjölken som ställt till det för henne, och att hon har så himla lätt att få infektioner. Nu väger hon faktiskt 8,4 kg och vi är superglada. men det är en lång väg att gå tills vi är säkra på att hon mår helt bra. *kramar om* och önskar en glad sommar.
Skrivet av    moas*mamma

Vad skönt!!

Vilken lättnad!! Hoppas det håller i sig!
Skrivet av    Annika m R, L & N

Mjölk är ett elände

min stora tjej var mjölkbarn och på henne visade det sig genom en uppsvälld mage och väldigt mager i övrigt. Hon åt dock rätt bra trots allt. Det är kämpigt när det strular men det är så härligt att höra att det går åt rätt håll! Igår satt jag och en kompis som har en tösabit på 9 månader som väger just 8,5 och är 70cm lång. När hon berättade det kom jag på att när Nea var lika lång vägde hon bara 5kg ganska precis. Dååå förstod jag HUR mager Nea faktiskt var. Lite skrämmande också faktiskt. Har faktiskt ett kort från sjukhustiden i bokhyllan som vi tog på vår första lilla permis. Det var en timmes ren njutning trots sond och grejer. Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Du må tro

att jag hoppas det håller i sig men erfarenheten visar att det kommer baksteg, frågan är när och ju längre bort det ligger ju mer går hon upp och desto mindre behöver vi oroa oss också. I nuläget har hon ju liiiiiiite hull att leva på. Så var det inte för ett par månader sen! Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Åhh

vad skönt att din skrutta äter mat nu. Jag håller tummarna för att det håller i sig och hon slipper sond i framtiden. *kramisar*
Skrivet av    Tira

Jo

det är om inte annat himla skönt att få en respit från det elände som matvägrandet gör. Nu har vi ju också marginaler att leva på vilket hela tiden har varit målet just för att hon hela tiden har sina eviga infektioner. Just nu är livet rätt skönt att leva:-) Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Grattis!

Det är skönt när man slipper att ständigt fundera över om de får i sig tillräckligt - och om man skulle kunna göra något mera för att de ska må bättre. Ella mår också ganska bra nu. Det verkar som om allergierna håller på att försvinna och hon äter de flesta dagarna. Hon har också börjat gå upp i vikt och följer kurvorna någorlunda. Hennes storebror däremot äter knappt något, känns det som - men jag antar att det inte blir bättre om jag börjar tjata på honom om maten... Storasyster hade en sådan period också - men nu så äter hon som en häst, smakar på allt och äter sig mätt även om maten inte var godast i hela världen, så jag hoppas att det snart smittar av sig på min son! Hoppas att Nea blir en riktig matnjutare snart! Kram!
Skrivet av    Nen Na

Å vad skönt!

Underbart, en liten bit nu att bära på kan jag gissa! =) Och så skönt att få de där marginalerna som verkligen behövs då infektioner och annat dumt ställer till det med aptiten. Hoppas att ni får en matglad, varm sommar! (Så väntar vi på ett datum då _du_ kan träffas! ;)) kram
Skrivet av    Millan m. LMN

Ngn matnjutare

lär det inte bli av Nea men man kan ju inte få allt:-) Vad skönt att allergierna är på väg bort för er. Det var ett elände tyckte jag när Emma höll på som värst(mjölk, fisk, soja, ägg, konserveringsmedel, färgämnen, röda frukter/bär/grönsaker samt baljväxter) Skönt när det minskar och de kan äta mer och mer av vanlig mat och man själv kan börja slappna av. Storebror, hur gammal är han? De flesta barn har ju sina perioder och de går ju över som sagt var:-) Min fyraåring har dagar när hon äter som en häst för att nästa dag inte äta ngt men henne går det absolut ingen nöld på. Hon är aningens rund istället så henne får man hålla koll på lite grann. Hon är en riktig sötegris som gärna smiter till grannen när de fikar:-) Kram!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Storebror...

...fyller snart fem. Han har haft rätt mycket problem med magen, och det är inte ovanligt att han kräks eller får diarré av det han äter. Vi har provat massor med olika saker att äta eller inte äta i olika omgångar - så han är _mycket_ medveten om vad han äter... Frukost går oftast bra med gröt eller låglaktosyoghurt, men lunch och middag är inget han äter gärna - utom hos dagmamman ;) Och det är väl klart att Nea blir en matnjutare till slut - man måste ju tänka positivt! Kramar!
Skrivet av    Nen Na

Hemma hos dig den 11 passar:0)

Jag jobbar iofs den dagen men inte förrän ´kl 15 så jag kommer gärna då!
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

=) *imt*

Skrivet av    Millan m. LMN

Artiklar från Familjeliv