Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sååååå jobbigt!

Skrivet av Q
Begriper vad det är för fel här när vår dotter ska äta alltså? Nu är hon 4 mån och käkar Nan 2 och Nan har hon ätit sedan födseln. Hon har alltid varit matglad och käkat mellan 150-200 var tredje till fjärde timma, men för ett par veckor sedan så har hon börjat få perioder som hon knappt vill äta någonting!!! Vi förstår ingenting!

Vi var inne hos doktorn för ett tag sedan när hon inte velat äta nått på över 12 timmar. Det togs prover och kolla öron mm. Men henne var det inget fel på. Hon är jättefrisk. Läkaren sa att hon kanske inte gillar ersättning, så då har jag börjat med gröt och då stoppade hennes magen igen sig.

Men när man ska mata henne så visar hon att hon är hungrig, efter ett par munnar börjar krånglet. Hon drar undan huvudet och sparkar med benen precis som om det gör ont i magen. Hon kan alltså gallskrika en bra stund tills hon verkar inse att jag ska nog äta nu ochså äter hon duktigt en stund till. Man får alltså truga i henne vid nästan varje mål. Och det här gör att folk reagerar har jag märkt. En granne stirrar jämt upp emot oss när dottern ska äta eftersom vi brukar ha öppet balkongdörren. Svärmor och hennes man lägger sig och tycker att jag är taskig som tvångsmatar och trugar. " Inte konstigt att hon får förstoppning" säger dom. "Du måste ju fatta att hon är trött på dig och att hon inte vill ha" Jag blev så förbannad sist när vi var hos dom när dom hela tiden kommenterade. Det gjorde ju inte saken bättre för då kände väl dottern på sig hur frustrerad jag blev inombords så då ville väl hon inte äta bara för det.

Räcker det verkligen med ca 100 ml åt en 4 månaders per mål i flera dagar. Borde hon inte behöva mer? Jag har t estat att ta bort nattmålen för på natten äter hon bra. Men det spelar ingen roll.

Snälla nån, vad kan det vara för fel? Känns inte som att vi behöver gå till läkaren igen när det inte var nått förra gången. Hon verkar må bra för övrigt och skrattar och pratar mm.
Svar på tråden: Sååååå jobbigt!

jobbigt

Förstår hur du känner dig. Hur många mål om dagen äter hon? Ammar du något? Har ni rätt napp/Flaska? Vi körde med bambion och nappen hade ett kryss då kom det lättare än den med en prick. Har ni provat någon annan ersättning? Om du är orolig att hon inte får i sig tillräckligt är det ju bättre att hon äter på natten än inte alls. Förstår din frustration, du är inte ensamen, vi är många som oroar oss för våra barn och försöker hitta lösningar på deras matsituationer. Har du kollat in på Falskmatning?
Skrivet av    My

hej

jag tänker också så att det är bättre med nattmålen då hon äter bra än att ta bort dom målen. Jag TROR att det inte är nått fel på flaskan, den har ju funkat bra hela tiden. Vi har provat baby semper men den tyckte hon inte om alls nästan. Hon äter 3-4 mål om dagen och jag slutade amma när hon var några dagar gammal. Första veckorna åt hon kanonbra på flaskan, hon åt mycket dessutom. Jag har inte skrivit inne på flaskmatning utan jag skrev på skrik och kolik istället.
Skrivet av    Q

man kan ju alltid

testa och byta flaska och napp...ibland kan det hända att det passar bättre. Vad säger Bvc? Har hon eksem? Kräks hon något? Är hon förskyld? Hur länge har det pågått? Har du testat att ge henne olika tider t ex direkt efter att hon har vaknat (inte hunnit vakna till), innan hon sommnar osv?
Skrivet av    My

Hej

Hon verkar må bra för övrigt, inte förkyld, ingen eksem, vi har varit hos doktorn och tagit prover och hon är frisk. Läkaren trodde att det kunde vara så att hon inte gillar ersättning. Det här började när hon var 3 mån ungefär, men det går i perioder. Äter dåligt ett par dagar, sedan äter hon jättebra några dagar för att sedan gå tillbaka till att knappt vilja ha nånting. Hon äter som bäst på natten när hon inte är helt vaken.
Skrivet av    Q

säkert normalt

det finns nog många barn som äter orgelbundet även om de inte syns och hörs lika ofta. Tog de urinvägsinfektionsprover på henne? Jag skulle låta henne äta den tiden på dygnet då det passar henne bäst. Hon kanske kommer att ha bra perioder och sämre, det kan vara så ibland. Lycka till!*kram*
Skrivet av    My

kurva?

Hej! Min dotter är 4 månader och jag ammar. Hon äter ibland 3 ggr om dagen och ibland 10 ggr om dan...Slutsats :=) så länge barnet växer och ökar i vikt är allt normalt! Gå och väg henne var sjunde dag, så ser du att allt är bra! Kolla även så att hon kissar och bajsar, framförallt kissar flera ggr om dan. (Bajs kan variera från dagligen till flera dagar) Skulle du upptäcka att hon inte kissar och luktar ammoniak är det tecken på utttorkning, DÅ måste du agera! Prata med BVC igen om du är orolig!!!
Skrivet av    Annette

Det luktar väl

lite ammoniak på morgonen men det har jag hört att det är normalt. Det luktar inte på dagen. Tack för ditt svar, det var givande. Ska väga henne i morgon så får vi se.
Skrivet av    Q

Skulle tro att

det Anette menar är att om hon luktar ammoniak så är det ngt att fundera över, inte kisset. På morgonen så har ju kisset legat ganska länge i blöjan och kan lukta endel.
Skrivet av    Skrållan

Har vägt henne idag!

Och hon följer inte kurvan, men dom tror inte att det är nått allvarligt eftersom vi för ett tag sedan var hos läkare med henne och allt stod rätt till. Bvc sköterskan sa att hon inte tror att det är nått eftersom dottern är fin i huden och allmäntillståndet är bra. Pigg och glad. Vad ska man göra?
Skrivet av    Q

Inte truga då

Om allmäntillståndet är bra och hon är pigg och glad får hon i sig tillräckligt! Det låter inte alls något vidare att truga henne eller tvångsmata, om folk runtomkring reagerar är det ett tecken tycker jag! Tala gärna mer med bvc, men personligen tycker jag du måste låta barnet bestämma, det kan bli jättefel om man redan från början lär barnet att mamma, inte hon själv, bestämmer när och hur mycket man ska äta!
Skrivet av    Lena

Artiklar från Familjeliv