Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Semester ensam....

Skrivet av Lejon
Jag gruvar mig lite inför semestern, samtidigt som jag längtar. Vad gör man om man är ensam med två barn, 3 och 5 år gamla på semester. Jag tycker det är jättemysig att åka och bada, bara jag och barnen. Många par har ju inte ledigt samtidigt så att man är ensam med barn på stranden är ju inget ovanligt. Som ensamstående kan man ju lätt känna sig utanför tycker jag. Men om man vill åka iväg någonstans hur ska man göra? Det är inte lätt att göra allt själv precis, sen har man ju inte hur mycket pengar som helst. Är det nån som har nåt tips på "sommaraktiviteter"????
Svar på tråden: Semester ensam....

Ta vara på

de lokala aktiviteterna som sker. Eller åk till närmsta större stad eller om du bor i en större stad åk till en annan stadsdel. En dagsutflyckt helt enkelt. Jag har inte heller \"hur mkt pengar som helst\" så jag gör vad jag kan. Åka 4 mil bort o gå o titta på djur och leka i en ny lekpark lever min 4-åring på länge. Bara bussturen dit är ett äventyr. =)
Skrivet av    mamma mia

Var bor ni?

Här i Göteborg där vi bor, finns det en massa saker att göra nu på sommaren. Gå till stranden, som du redan skrivit. Vi har sådan tur att vi kan promenera till havet. Slottskogen och Liseberg behöver inte kosta så mycket!
Skrivet av    M

Fira ihop?

Nån runt GBG som kan tänka sig en dagstur till nåt kul i sommar eller så? Hör gärna av er, det är ju roligare om man är fler. Förslag?
Skrivet av    Cattiz

Åh vad lyxigt!

Med semester alltså. Det har många ensamstående aldrig, så passa på att ta vara på den.
Skrivet av    Anna

I Sundsvall....

Ja det är nog sånt som händer i stan man får syssla med. Inte så långt till Järvzo heller tror jag, eller var det Furuvik :-) Men Som Anna Skrev bara semestern i sig är ju lyxig i och för sig. Är det nån i Sundsvall som har nåt tips skriv Gärna. Tack.
Skrivet av    Lejon

Man kan ju gör som mig då!

Eftersom fritids är stängt 4 v så måste jag o pappan dela på de veckorna. Jag jobbar halvtid o stämplar upp a-kassa för resten av tiden. Har tagit obetald semester och är tvungen att då skriva arbetslös på kortet. Visst kan man ha åsikter om detta men har nån ett bättre förslag? JAG lever inte på brutto 18000:- i mån, utan har 11800:- MED bidrag! Slå det om ni kan....
Skrivet av    2 veckor ledigt

Kan man??

Det kräver en pappa som vill se sitt barn samt ett arbete. För att inta tala om en förkärlek till brottsligt beteende. Ärlig och under 10.000 kr/mån totalt inkl. BOB.
Skrivet av    Anna

Klart att...

det alltid finns de som har det sämre än någon annan! Men i mitt fall så är jag tvungen att vara hemma med dottern i 2 v eftersom det inte finns nån annan som kan ha henne. Jag kan bli hur oärlig som helst bara jag överlever som ensam med allt jäkla ansvar. Man kan ju även säga upp sig o gå på a-kassa och soc med betald tandläkarräkning, hjälp med en hel del annat vad jag har förstått och ha det hur lugnt o skönt som helst! Klart man ska klaga på en ensamstående mamma som jobbar ca 5-6 tim om dan + restid, och som hellre betalar sina skulder än att åker och shoppar, gå ut o käka, bio, tidningar eller övr nöjen! Har inte en endast skuld att betala av men inte heller ett nytt klädesplagg från i år. Mitt inlägg var ett tips på hur man KAN lösa en hopplös situation. Inte förslag på kriminalitet. Så sitt du med din ärlighet och moral. Hur i hela världen kan du överleva med den inkomsten? Kanske du får hjälp av dina föräldrar eller har väldigt låg hyra? Min är på 5.500:- , och fortfarande har jag faktiskt inte läst nån här inne som har mindre inkomst, vanligast verkar vara att ha ca 5-7000:- att leva på. Jag har denna underbara semestermånad ca 900:- Det är väl ändå ingen tävlig om vem som har det sämst eller????
Skrivet av    2 veckor ledigt

Artiklar från Familjeliv