Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skönt att få veta felet! * Långt *

Skrivet av Mallaco m Lexi 03 o Babiel 05
ALexandra vaknade tidigt på midsommaraftons morgon och skrek konstant i 40 minuter och det märktes att hon hade klåda i underlivet. Det enda som hjälpte var att duscha och det gjorde vi mellan halv 6 och 6 på morgonen, smörjade med inityol och sedan somnade vi utmattade om båda två.

Svamp eller bara irritation trodde hon på sjukvårdsupplysningen och tyckte vi skulle avvakta tills idag ( måndag ) och ringa bvc eller vårdcentralen eller åka in akut till axesakuten om det blev värre. Min enda tanke var NEJ inte axes, ingen bil, midsommarafton, två barn och säkert ett par timmar på buss för att komma in ( att vi hade fått låna en av tre bilar som släktingar här ute har fanns inte i min hjärna kl 6 på morgonen. )
Men efter att ha sovit nästan 3 h till vaknade hon och var samma solsken som vanligt och det var inget mer på hela midsommarafton som var en härligt varm och underbar dag.

Lördag kom och vi gick ner till havet med våra vänner som stannat över natten och som hr en tjej som är jämn gammal med Alexandra. Papporna och töserna badade. Vi åt pizza här i trädgården innan de åkte hem och sedan packade vi in vår lilla familj i svärmors bil som vi lånat och åkte till mina farföräldrars sommarhus där min familj var.

På kvällen strax innan 21.00 började hon igen skrek och rev och det gick inte att undgå någon att hon var besvärad. Bada hjälpte en stund och dämpade iallafall. Sedan somnade hon och sov hela natten i sin säng.
Andreas pratade åter igen med sjukvårdupplysningen som sa svamp eller irritation, men gav honom ett nummer och sa ring detta imorgon om ni känner att ni är oroliga.
Vi ringde fick komma till jourhavande på sjukhuset i närheten och hon konstaterade ett litet sår vid slidmyningen. Det var felet! Men hon sa också att vi skulle ringa bvc och få träffa vår läkare så snart vi kunde.
Söndag flöt på inga problem hon klagade inte mer än att hon talade om för sin moster att hon hade ont "däää" och pekade på underlivet.

Idag ringde jag bvc innan de öppnat och pratade in på telefonsvararen. Då satte Alexandra igång igen och denna gången åkte hon på rumpan så som hundar kan göra när det kliar, usch stackars min lilla hon tyckte det var jobbigt och jag står handfallen och kan inget mer än erbjuda dusch och salva.
Sköterska ringde upp så fort hon hört mitt medelande och bad mig komma med ett urin prov.

Jag talade om för dottern att doktorn vill ha lite kiss av dig så det är bra om du kissar. Tror ni hon förvånade när hon snällt satte sig på pottan kissade och sa " så mamma " *stolt *

Efter en del bråk ( för idag var hon inget solsken när hon vaknade något stämde inte från början idag igentligen )kom vi i väg till doktorn.

På vårdcentralen mötes jag av ett knökfullt väntrum och jag såg bara framför mig timmars väntan med en ledsen sjuk två åring och en liten som inte gick att lägga någonstans. Men bvc sköterskan såg oss och tog in oss på provtagningen med engång.

Sedan var det en mamma som grät av lättnad när vi fick reda på att problemet är urinvägsinfektion utan symtom. Så i eftermiddag ska vi tillbaka till doktor för mer undersökning och förhoppningsvis få något som hjälper.

Tack för att du läste!

Ha en bra dag!

Kram
Svar på tråden: Skönt att få veta felet! * Långt *

Ojojoj

vilken helg! Skönt att få svar. Då blir det väl penicillin nu så går det över fort! Kramar!
Skrivet av    Emma Med Ronja & Nikki

Oj

Kan man ha uvi utan symptom alltså? Vad lurigt! Skönt att ni fick komma in så fort och slapp sitta i det knökfulla väntrummet! Jag hoppas att Alexandra får bra medicin som tar bort uvi:n illa kvickt!
Skrivet av    Ansan m A&T

Hoppas..

det snart är bättre. Visste inte heller att man kan få UVI utan symptom... Stackars Alexandra! kramar från oss!
Skrivet av    Marielle m Linnea 03 & Matilda 05

Nu har vi fått

medicin. Blod och aggvita i urinen, men ingen förhöjd sänka. Men lillan har inte varit sig själv idag, trött och ledsen. Hon somnade kl halv 6 vid köksbordet så något är fel. Jag var och hämtade ut receptet så hon han inte få första dosen, men hon kanske vaknar igen senare. Jag får inte helller feber eller ont när jag får uvi, men ont upp mot njurarna. Blev jätteförvånad när läkaren sa att det kunde man, men det brukar vara ganska tidigt i infektionen. Nu hoppas jag att kickan snart är frisk och kan bada mycket i sommar. Tack för era svar! Kram
Skrivet av    Mallaco m Lexi 03 o Babiel 05

Stackars liten!

Hoppas hon snabbt blir frisk nu. *kram*
Skrivet av    ~ Veronica ~

Åh stackars

Alexandra, hoppas hon snart mår bra igen! Kramar från oss!!
Skrivet av    Anna med Victoria, Emma & Linnea

Artiklar från Familjeliv