Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

16 badhanddukar

Skrivet av Mia2+1
Det hittade jag i dotterns rum.... Har frågat (eller tjatat, hur man vill se det) på tonåringarna hela veckan nu, var i hela friden är alla handdukar??? Kvarglömda nånstans? På träningen? "Näää", säger båda, "vi har minsann inga handdukar!"
Så då frångår man till sist sina principer, och "rotar" på 15-åringens rum - 16 stycken!!!! Visste inte ens att jag ägde så många (plus de 4 jag fann på sonens rum, då).

Jag blir gaaaalen, och grannarna måste tro att jag blivit totalt knäpp, det viftar handdukar på torkvindan dygnet runt, nästan....

Nu blir det lås på linneskåpet, och handdukarna får kvitteras ut - jag vill inte inte inte tvätta handdukar som använts en endaste gång och sen slängts på golvet!

Om nån har tips tar jag gärna emot - att prata hjälper visst inte alls!
Svar på tråden: 16 badhanddukar

*s*

Känner igen det där. Vi åkte ut till Ikea och köpte två badlakan vardera i varsin färg till oss alla och kasserade resten. Nu är den färgen som inte är ens egen totalförbjudan att röra. Har dom inga handdukar får dom torka sig i toapapper eller i vad som helst men dom rör inte våra handdukar!
Skrivet av    maria65a

Jag tycker att

din idé med lås var en jättebra idé!! Här e det iofs tvärtom.. man får tvinga sonen att ta en ny handduk. Annars hade han nog använt samma läääänge..
Skrivet av    -TH-

Fascistmetoder som funkar

Har haft samma problem och blev totalt vanissing. Nu har jag hängt upp en lapp med ordningsregler innanför badrumsdörren. Där står bland annat att alla använder sin gen handduk och ger tusan i de andras. Och att blöta handdukar hängs på tork och därefter tillbaka på sin plats. Överträdelser beivras av ordningspolisen. 15-åringen tycker jag kör med fascistmetoder. - Vad är straffet då, säger de? - Det vill ni inte veta, säger jag. (För jag har inte hittat på nåt än. Men jag säger att det är hemskt - tips emottages ; ) Och det funkar. Vi är inne på andra veckan. Peppar, peppar...
Skrivet av    Pojkmorsan

Men så smart!!

Det ska jag införa hos oss oxå :))
Skrivet av    Joa

Tips på hemska straff

Rensa avloppet från hårstrån i badrummet, städa toan, rensa ventilationen från damm. Fixa köksfläkten från fett, skura ugnen invändigt, dammsuga bakom kyl & frys, skura golvet där spisen står...
Skrivet av    Lena_O

Åh jösses!!! Vad har du JAG gjort???

som åker på ALLT det där, varje gång *ler*
Skrivet av    marib

Hehehe... (tackar alla för tipsen!)

Tänkte precis samma sak - men tipsen var verkligen skitbra! *ögonen lyser gröna av ondska* Ska samla ihop alla slashasar och varna om vad som väntar!!!!
Skrivet av    Mia2+1

Hehe...

Det är straff som duger att hota med i alla fall... Sedan blir det mannen som får dra i alla tjejstrån i duschen tillslut... hehe
Skrivet av    Lena_O

Kanon!!!

Tusen tack Lena_O! Verkligen bra tips! Ska överväga att införa dem för 17-åringen som inte städat sitt rum på tre veckor. Trots 50 kr avdrag på månadspengen per vecka. Och han är skitfattig. Det övergår mitt förstånd att han sumpar en kvarts jobb med en timpenning på 200 kr. Svart ; )
Skrivet av    Pojkmorsan

Samma här...

Häromveckan hittade jag 10! i sonens rum + lika många utanför sonens rum. Jobbigt att tvätta! Jag gjorde så att han f.o.m nu sköter handukstvätten. Konstigt nog går det inte åt så många handukar mer *LOL*
Skrivet av    bettis

Inga tips...

Men känner igen situationen väldigt väl!!!
Skrivet av    mor till fem...

Jag kan bara gå till mig själv...

Jag städade aldrig mitt rum själv hemma, och hade jag som straff fått dra loss mina egna hårstrån ur avloppet i duschen... hade mitt rum varit i perfekt skick kan jag säga. Mina tjejer går inte heller att straffa med penningavdrag, då låter dom bara bli att handla... Men vi ska införa en ett poängsystem, där man får minus- eller pluspoäng. Men det är inte klart ännu hur det ska se ut, vi ska jobba på det nu under sommaren inför hösten. Hade tidigare tankar på att låta dom förvalta över barnbidraget, men jag inser mer och mer att de inte ska få det gratis... :) (Mina tjejer är lite yngre, går i högstadiet, eller vad det heter numera...)
Skrivet av    Lena_O

Artiklar från Familjeliv