Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Frågor frågor....

Skrivet av Sarah m Maxen -03 + Smultronet bf 9/2
Har en son på snart två år. När han var i åldern 2-7 månader ca, så hade han några konstiga sorts anfall ibalnd när han vaknade/somnade, som kramper. Vi låg inlagda, han blev utredd med prover och EEG som alla var ua. Man förklarade det hela med att det var en omognad i hjärnan som gjorde att när han gick upp eller ner i vakenhet blev det för mycket signaler och han krampade.
Under alla dessa besök hos olika doktorer och avdelningar fick jag känslan av att inte vara riktigt betrodd, att jag sågs som en hysterisk överbeskyddande morsa. Det fick till sist mig själv att börja tvivla på mitt eget omdöme i det hela, även om jag VET att något inte stämde (hans pappa såg också det vid ett par tillfällen så NÅGOT var det)
Han har varit fri från det i över ett år nu. Men så i helgen på midsommardagen svimmade han plötsligt av, tappade medvetandet och blev okontaktbar. FÖrst blundade han, sen öppnade han ögonen men det fanns ingen blick och han reagerade inte. Det var ett kort "anfall" och efteråt var han lite trött och omtöcknad och höll sig om huvudet.
Jag gick oför att ringa sjukvårdsupplysningen medan ett par kompisar satt kvar med honom. Ca en kvart-20 minuter efter anfall ett hör jag hur de ropar att vi ska komma för nu händer det igen. Det hela var mycket rörigt och jag hann inte fram för att se riktigt för hans pappa hade redan tagit upp honom då. Men pojken satt och skrattade i soffan när han plöstligt började ta sig i ansiktet, blev helt plötsligt frånvarande, började dreggla och gick sedan inte att kontakta. När han vaknade till igen efter en kort stund var han återigen omtöcknad och tog sig om huvudet
Vi blev inlagda över natten och sedan fick vi åka hem dagen där på då allt var bra igen.
Han ska nu på ny utredning med nya EEG osv. Nu vet jag än mer att det är nått som inte stämmer, men är ändå misstänksam mot sjukvården; jag upplevde det sist som om de bara förklarade bort allt med ett axelryck.
Vad tror ni? Någon som känner igen det? Något av symtomen?
Väldigt tacksam för svar!
Svar på tråden: Frågor frågor....

Jag tycker det låter som....

...ett partiellt ep-anfall men jag var ju inte där och såg det. Jag har väldigt svårt att tro att de ska bortförklara det här \"kramperna\" men idioter finns det ju överallt. Om jag vore som du skulle jag kräva att sonen undersöks av en barnneurolog. De brukar, enligt min erfarenhet, (och jag har vid det här laget träffat ett \"stim\") varken bortförklara eller idiotförklara. De kan kanske inte alltid ge ett riktigt svar (eftersom det kanske inte finns något riktigt svar på allt) men jag upplever att de gör så gott de kan. Sen har jag iof träffat på riktiga puckon som har jobbat på vuxenneurologen som bara inte kunde förstå att de allra flesta människor som ser ett ep-anfall faktiskt blir ordentligt uppskrämda. De gick inte heller att få dem att förstå att om en person som sett ungefär en \"trillion\" ep-anfall (jag) och absolut inte blir rädd av ett anfall kan avgöra om en person behöver ambulanstransport till akuten. Då skulle de plötsligen komma med låååånga förklaringar om varför personen krampade och bla, bla, bla och minsann inte alls behövde uppsöka sjukhus. Puckon! Men det är en helt annan historia.
Skrivet av    Aase

Artiklar från Familjeliv