Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vet någon....

Skrivet av fisken
Någon som vet var gravida m EP kan snacka?
Svar på tråden: Vet någon....

Vad vill du fråga om?

Jag har fått barn för 11 månader sedan och allt gick jätte bra, men du bör äta extra järn och under slutet av din graviditet komplettera med K-vitamin. Prata med din läkare om detta, det är viktigt med K-vitamin för barnets del. Själv så valde jag att göra en extra ultraljuds-undersökning för att få veta att barnet mådde bra, men också för att få reda på om det eventuellt var tvillingar, eftersom min man kommer ifrån ett sådant släkte. Jag har märkt att jag har lättare att få ordentlig migrän och är mer utsatt för att få anfall. Detta blev jag upplyst om av min gynekolog i förväg, därför tar jag numera två tabletter om dagen istället för 1 och en halv. Om jag skall göra något nästa dag som kräver full koncentration, så tar jag alltid en halv tablett extra på kvällen. Mina tabletter heter Lehydan och är så milda att även barn kan ta dem, efter läkares ordination förstås. Jag har valt dessa då de inte ger mig några biverkningar alls, utan gör att jag kan leva helt och fullt varje dag.
Skrivet av    lizzi

Hej hej..

Tack för dina tips, skönt att höra att allt gick bra för dig under din graviditet. Själv är det 2 mån kvar till BF o har hittills mått väldigt bra. I v. 16 fick jag göra ett spec. UL för de ville gå in o titta på alla organ osv väldigt noggrant så det ej fanns några synliga missbildningar. Har varken fått råd om järntillskott eller K-vitamin från min läkare. Däremot ökad dos av medicin, men också en väldigt mild dos som heter Ergenyl... Min barnmorska sagt att jag ska äta järntillskott pga av att järnvärdet var lågt. en om dagen- tabletter som innehåller de flesta vitaminer har jag även ätit under hela graviditeten. Jag är nyfiken på hur det är för andra gravida kvinnor m EP.
Skrivet av    fisken

Hallå igen!

Du bör även äta Folacin som ju visserligen också finns i grönsaker, men vi som har epilepsi behöver tillskott av detta ämne, för fostrets väl och ve. Jag åt också vitaminer men de är apotekets Mitt val kvinna, för kvinnor i fertil ålder. Jag tar förresten fortfarande två om dagen av dessa.
Skrivet av    Fy vad taskigt sagt!

Hej igen!

Jag beklagar verkligen, det blev helt fel med min signatur på svaret till dig! :-( Inget illa ment! ;-)
Skrivet av    lizzi

K-vitamin

...vad tog du för tabletter m K-vitamin?? Folacin har jag ätit sen minst 1 1/2 år tillbaka.
Skrivet av    Anna bf 6/9

Hej!

Hej jag har också Ep och fick för två år sedan en underbar liten tjej, allt gick jättebra och inget gick fel. Har du stark ep? Jag äter Tegretol Retard och ahr varit anfallsfri maassor av år. Dock fick jag ett anfall under gravisiteten, ett litet anfall.
Skrivet av    Jen

hej hej

Jag har inte haft många stora anfall i mitt liv, 4 stycken. jag har också varit anfallsfri nu i några år. inga känningar på länge vilket är skönt.. var du på på normalförlossning när du födde din lilla tjej, hur gick det när du fick anfall under graviditeten, fick du åka till sjukhuset??
Skrivet av    anna

Konakion tabletter

Hej! De heter Konakion.
Skrivet av    lizzi

Hur mår du?

Hej! Hur mår du? Går det bra? Äter du Konakion tabletter ännu? Skall du ha barn nu i September? Ha\' det!
Skrivet av    lizzi

Artiklar från Familjeliv