Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behöver öka dos men ingen läkare...

Skrivet av Gumman-79
Min son har ätit concerta nu några månader. Det har funkar superbra och vi har fått en helt ny familj och det har varit så skönt att se honom må bra.
Nu senaste veckorna har det gått tillbaka i samma kaos mer och mer... Han behöver nog öka dosen. Jag ringde till läkaren men fick svaret att han var på semester, men efter samtal med en annan läkare fick vi tillstånd att gå upp i dos. Super tänkte jag, sommaren belv ljusare igen! Men...så till problemet vi har ej tabletter så det räcker att öka. Och det finns bara två läkare här som kan skriva ut dessa. Och båda är på semester till augusti! Hur är det möjligt att det inte ska gå att få under så lång tid!
Jag tycker detta är under all kritik!
Alvedon och annat kan vi få tag på men medicin till vår sonför att hans liv ska fungera det går inte... Jag blir så förbannad hur dessa barn behandlas! Det innebör ju för honom en helt annan sommar än han kunde få.
Tänk om man råkar tapppa tabletterna i diskhon eller något. Det måste ju finnas en plan för "akuta fall". Hur tänker de som jobbar med detta... Jag blir ledsen varje dag för vad föräldrar och barn med dessa problem får stå ut med överallt. Det är 2005 och detta funktionshinder är låångt ifrån accepterat och förståelsen och hjälpinsatserna är under all kritik! När ska världen få upp ögonen för att dessa barn behöver hjälp så att barnen och deras familjer kan leva ett bättre och gladare liv! För det första att barnen kan få den tryggaste grund som är möjligt och inte tvärtom.
Det finns hjälp för det mesta, och dte är oftast lätt att få. Men vad det gäller detta som påverkar barnens vardag varje minut är insatserna knappa och man får slå sig fram varje steg... Jag är så trött, så trött...

Detta inlägg var jag bara tvungen att få ur mig...
Svar på tråden: Behöver öka dos men ingen läkare...

I "min" kommun

nåja, landstinget då :-) Kan man ringa runt till nästa ort tills man hittar en med behörig läkare. De tar kontakt med ens ordinarie Hab/BUP och skickar sen recept. Prova.
Skrivet av    marib

Jag förstår problemet

och vet av erfarenhet att en tillvaro utan den struktur som skoldagar ger kan skapa kaos. Kanske det är så att ni måste strukturera hela er vardag på samma sätt hemma för att det ska fungera även på sommarlovet. Testa med att ge medicinen lite senare på dagen än vanligt under en tid! Min ena son har svårt att få livet att fungera lediga dagar medans den andre klarar det och bägge äter samma medicin som din son. Jag tror att det är svårt att öka dosen efter så kort tid utan försök istället att ruta in dagen om du förstår hur jag menar? Skapa en förutsägbar tillvaro och planera och informera om vad som gäller och håll dig till schemat. Ibland fungerar det och ibland inte men det är ändå bra att försöka ta \"kontrollen\" över tillvaron och inte duka under pga kaos. Mina båda söner mår väldigt mycket sämre om dom äter mat med socker i av alla de sorter och det försöker jag i möjligaste mån undvika. Berätta gärna hur det går för er.
Skrivet av    Biggan

Samma sak för oss

Hej! Läkaren skickade recept till apoteket före midsommar, det brukar ta tre-fyra dagar att få hem medicinen och kolla licensen. Efter en vecka ringde jag för att kolla att det hade kommit. Nej, de hade visserligen fått receptet, men ingen \"order\" att beställa något. Men nu skulle de göra det. På tisdag borde det vara klart. På onsdag åker jag till apoteket. Nej, läkemedelsverket/socialstyrelsen (minns nu inte vilket det är) hade begärt in ytterligare information från läkaren först innan man beviljade något. Ringer BUP ... som har stängt för sommaren, öppnar först i augusti. Jag tror receptarien såg på mig hur förtvivlad jag blev, för det hela slutade med att de ringde myndigheterna och vi fick beviljat en månad i alla fall. Annars vet jag inte vad vi hade gjort. Sådant här är så onödigt, det är alltid strul med medicinerna och licenserna. Det är alltid någonstans det hakar upp sig, så det gäller att vara beredd att följa upp och ringa, ringa, ringa.
Skrivet av    et

Artiklar från Familjeliv