Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

*phu*

Skrivet av Snowflake med tvillingar bf 5/7
Börjar fundera på hur jag egentligen ska kunna klämma ut två små bebisar. Magen är gigantisk (SF-mått 54) och min fötter, vader och lår är så svullna. Är helt öm och stel och kan knappt gå. Är glad om jag får på mig byxorna själv! ;o)
Hur ska jag kunna röra mig under förlossningen och inta div olika ställningar?!

Någon annan som är/varit så öm och svullen? Funkar det tror ni? Eller måste jag begära snitt såhär på sluttampen? Känns ju lite surt det med när jag varit så inställd på att föda vanligt hela tiden. Det är ju det jag vill!

Ska till barnmorskan på mitt sista besök i morgon. Så jag får väl höra med henne med...
Har inte förlossningen startat till på måndag ska jag i alla fall bli igångsatt.

Blev långt och svamligt det här...
Tack för att du orkade läsa.
Svar på tråden: *phu*

Hej hej :)

Har du ingen bild på din gigantiska mage :) Jag är mest nyfiken hur stor magn är då man har så stort mått. En annan kom ju bara upp i 36cm med en bebis :)
Skrivet av    på besök

hehe...

Ja, nog var det så att alla reagerade så fort man kom gåendes... sf 50, å midjemått 120... =) Men så hade man 1½ meter bebis i magen oxå ;)
Skrivet av    malin

*S*

nog för att barnen var stooora, men inte sååå stora..*s*... EN METER bebis i magen, ska det såklart vara :)
Skrivet av    malin

Då vet man

vad man har att se fram emot. Jag kunde inte stå i olika ställningar vid Tårtans förlossning p g a foglossning och jag antar att jag blir lika osmidig den här gången. Jag hade inte räknat med att ligga och föda men det gick ändå. Håller tummarna för att du föder innan måndag då!
Skrivet av    tårtmamman

Du kommer säkert att kunna föda dom!

Även om du måste ligga ner så har folk gjort så förr och bebisar har fötts ändå. Så nog kommer dom ut! Annars får du hjälp att byta ställning om du behöver! Det kanske kan fungera med knästående lutad/hängande över en saccosäck? Så stod jag ett tag och jag hade väldigt ont i fogarna så att nästan ingenting fungerade. Snart har du dina bebisar hos dig!
Skrivet av    Indra

Håhå

Den känslan minns jag absolut! Minns även hur jag på förlossningen _skuttade_ ur sängen när värkarna drog igång (trodde jag fått förstoppning). Och ja! SKUTTADE! Trodde det var totalt omöljligt, men nej.. Tror att kroppen själv släpper ut någon sorts bedövning för alla andra kramper, förutom värkarna då *himlar med ögonen* Håller tummarna för dig! Nu du, nu är det inte långt kvar!!!! Lycka till!
Skrivet av    missparker

Säkert inga problem!

Det där lät ju hurtigt, det är klart att liiite jobbigt kommer du nog att få ;) Jag kände i alla fall precis som du (sf-mått 53 cm), jag hade ont överallt och var smidig som ett gigantiskt kassaskåp...men på något konstigt sätt så känner man liksom inte de andra krämporna när det väl sätter igång. Jag tycker inte att du ska ändra dina utgångsplaner, klart du ska föda vaginalt, det fixar du! Själv blev jag liggande på rygg hela förlossningen, jag visste inte ens att man kunde få ha det på annat sätt vid tvillingfödsel? Det var i alla fall inget som jag kände var något problem, jag ville nog mest ligga....tror jag.. Tänk om några dagar är de här..... Lycka till!
Skrivet av    M m Moa o Måns 2,5 år

Du fixar det!

Jag tror du fixar föda vaginalt, du har viljan och styrkan! Vilken vecka är du i på måndag? Är lite nyfiken hur man resonerar med tvillingar och när man sätter igång. Hörde på min MVC att i v.38 (Danderydsförl.) sätter man oftast igång tvillingar.
Skrivet av    Charlotte med trean och fyran i magen

Artiklar från Familjeliv