Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

åååh, min 6-åring gör mig tokig!!!!!!

Skrivet av feather
tur att man älskar honom så mycket..men han är otroligt kaxig o uppkäftig ena stunden för att i andra stunden stortjuta för minsta lilla..Han gapar o skriker om det är något som inte är som är han vill..

Suck..vet inte vad man ska göra snart..vet att det är mycket hormoner i kroppen på honom, men snälla ge mig liiite mer tålamod!

Är det bara hos oss det är cirkus mest varje dag???
Svar på tråden: åååh, min 6-åring gör mig tokig!!!!!!

Inte rättvist - vet inte!

Det är nog de ord jag hör allra mest från min sexåring, när han inte skriker, slår eller bara gör grimaser. Jag håller med om att det tröstar att det är hormoner och man vet att det går över, men hur gör man tills dess???? Jag känner att vi (både jag & min man) går ner på en sexårings nivå och blir orationella och enormt omogna i vårt föräldraskap. Just nu ligger vår son och är tvärilsk på oss för att han skall sova. Klockan är 21,15 och grannens barn är ute och leker ( ett år äldre ) Vi har en fyramånaders bebis oxå, så förutom trotset har vi svartsjukan i att få ett syskon. (Men det upplever jag som att han faktiskt gillar :=)) Hur gör ni alla andra föröldrar till sexåringar i trots? Jag känner att vi bara skäller och hotar, det är så att jag skäms ibland när jag lyssnar på mig själv...Nej, nej nej och åter nej. Vår son vet inte själv varför han får sina utbrott och även om vi använder oss av råden i trotsboken, går det käpprätt åt hels*ke. Nä...det är inte bara du som har cirkus hemma :=)
Skrivet av    Annette

Cirkus-Icka här med...

Min 6-åring är precis likadan. Inte blir det bättre av att vi har en 3-åring också som har minst lika jobbigt humör just nu... Ja, vad gör man... härdar ut?
Skrivet av    Icka

Också en 6 åring..

hemma, är precis som du beskriver det. Jag har inga goda råd men själv har jag varit inne på UR- hemsida och tittat på -Om barn. Där hittar du 6-årstrots och en barnspykolog från rädda barnen säger några kloka ord. Kan rekomendera den hemsida!
Skrivet av    Charlotte med trean och fyran i magen

Vi har oxå föreställningar ;)

Men vår tjej kör nog lite ful-spel eftersom vi päron är separerade och jag har börjat om och fått barn nr 2, så är det mycket testning här hemma, mycket för att få uppmärksamhet men samtidigt är hon jättesnäll och go och man kan resonera om det mesta med henne. Ibland känns det jättetufft att vara \"skild\" när det inte tycks vara _några_ problem hos pappa, oo nej hon är som en ängel men visst är det gnöl ibland...men sällan. Då känner jag mig som en skitmorsa som jämt nöter och blöter och bara säger nej konstant. Äsch jag får nog bättra på mamma-självförtroendet lite!!! Gränser behövs och man kan nog komma överens med varann utan att tjatas ;) Lycka till.... jag hoppas det går över snart för dem!
Skrivet av    Jenny m Noa99

Wow -tvillingfamilj?

Skrattade till lite för vi har ju en bebis á 6 mån här hemma, och storasyster är jättesnäll och omtänksam mot henne men hon kanske ändå söker efter uppmärksamhet när hon hittar på allt möjligt från att se film, inte kunna sova (kl 22...gäsp!) äta glass, ja ditt och datt. jag vet inte om jag är speciellt smart, men jag tror många barn behöver ha ett hum om vad som ska ske och i god tid...Sedan gäller det väl att ge en anledning till varför de t ex måste lägga sig kl 20. Och med tösa så blir det en del ge/ta system. Medan jag lägger lillasyster, kan hon se lite på film eller dylikt. Som storasyster/bror kan det nog vara lite speciellt om de får göra saker som syskonet inte får göra (fast nu är de ju bara bebisar...) Ja lite svammel från mig ;)
Skrivet av    Jenny m Noa99

Inte rättvist

Det hörs väldigt ofta ur min särbos sexårings mun också. Nästan så man blir full i skratt tilll slut, det blir så förutsägbart *S* Jag hoppas verkligen att det har med åldern att göra så det går över (och att de två som inte fyllt sex än hoppar över just den grejen;-).
Skrivet av    Mustardseed

jag känner igen det

jag har en 6-åring hemma som gärna gör allt för att få sin vilja igenom! Ena stunden är han jättemysig och andra stunden tjurar han, skriker och gapar bara för att man säger NEJ. Det tillhör väl 6-årstrotset lite, kan jag tro. Jag är ganska bestämd av mig, har jag sagt nej så ÄR det nej. Men ibland känner man bara att man orkar inte med längre... Det värsta är att han gör allt för att reta sin storebror...och det knäcker mig! Det som ger mig tålamod är att jag hoppasd att det går över och att han lär sig att uppföra sig. Han blir äldre! Man älskar honom trots allt och tur är ju att han har glimten i ögat *ler* Du kan ju glädja dig med att du INTE ÄR ENSAM!
Skrivet av    Kram Gabba

En här med...

Jag håller på att bli tokig på vår 6-åring så jag vet snart inte vad jag skall ta mig till. Ena stunden så är han hjälpsam, gullig och enkel att ha att göra med (om man nu kan kalla det så). Andra stunden så blir han så arg och vill ingenting. Just nu vill han inte gå till dagis, vill inte börja skolan - vill absolut INGENTING. Han är bara ARG! Så läste jag ditt mail, och blev intresserad av den hemsidan som du nämner. Men jag hittar den inte. Är inne på UR hemsida, men vet ej om detta är den du nämner. Står inget -om barn.. Snälla, kan du ge mig namnet på hemsidan? Tack i så fall, för jag behöver verkligen tips! Hälsn från en som har en 6 åring, en blivande 5 åring och en blivande 3 åring.
Skrivet av    Carina

Hemsidan

är www.ur.se/ombarn/ Där hittar du sexårstrots. Lycka till.
Skrivet av    Charlotte med trean och fyran i magen

Artiklar från Familjeliv