Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En fråga...

Skrivet av lm
När jag är på stan och ser familjer där ena föräldern är "helsvensk" och andra föräldern är asiatisk så brukar jag titta lite extra på barnet. (är själv adopterad från Korea). Och då har det slagit mig att många av de barnen har inte den "typiska" asiatiska ögonformen. Inte heller mina barn. Är detta vanligt tror ni?
Svar på tråden: En fråga...

Min son och jag

Hej! Jag är adopterad från Sydkorea, men har inte de typiska asiatiska ögonen, de är inte särskilt sneda och har dubbla ögonlock. Har barn med en svenskfödd man och vår son har en blandning av våra ögon. Stora, ganska runda barnögon med dubbla ögonlock och jättelånga fransar. Fransarna har han inte fått av mig! Trots det råder det ingen tvekan om att han har något asiatiskt påbrå. M
Skrivet av    M

Vet inte, men mitt barn

har verkligen ärvt min ögonform (förbannade dessa \"veck\" och total avsaknad av ögonlock när man skulle börja att sminka sig. VAR sätter man ögonskuggan när man inga ögonlock har.....?). Barnet har även mina färger, men har otroligt långa ögonfransar (mina syns inte ens om man inte tittar vääääldigt noga) och är mycket lik sin pappa i övriga drag i ansiktet. Flera har sagt att man först tycker att barnet är väldigt likt mig pga att vi har samma färger och ögonform, men tittar man sen efter så är det övervägande pappans drag som är där.
Skrivet av    J

vet inte

hur vanligt det är, men det verkar som att asiatiskt utseende kontra västerländskt är relativt lika. I många fall där ena föräldern är västerlänning och den andra asiat, kan man om man tittar noga se att barnet har lite asiatiska drag, och ibland syns det inte alls. Många barn är cendréfärgade och har inte de \"sneda\" ögonen.
Skrivet av    tjorven2

Min dotter...

... är mest lik sin pappa. Jag är adopterad fr Korea och han är svensk. Hon har pappas ögonform (dvs med veck!) och de är brun-blå-gråa! Håret är brunt. Annars har hon mina färger i hyn, blir lätt brun. Ja, jag tror det är vanligt - att de flesta barnen med en asiatsik förälder, inte får den \"typiska asiatiska\" ögonformen, dvs utan veck! Det verkar så, iallafall på dem jag sett!
Skrivet av    Annelie m M-0405

min son

min som har asiatiska ögon (min sambo är från thailand) men annars är det itne mycket som visar hans asiatiska påbrå, men å andra sidan så har hans far inte heller särskillt utpräglade drag...(vi vet itne om han är hel-asiat...) jag tycker det verkar som det är skillnad på VILKA drag som syns när det gäller asiatiska barn, beroende på om det är mamma eller pappa som är asiat... men det kanske bara har varit tillfälligheter i min lilla hemmastudie....
Skrivet av    Sandra

Artiklar från Familjeliv