Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vegetarisk mat till 19 månader

Skrivet av LitenPappa
Någon som har tips på nån vegetarisk maträtt till en 19-månaders grabb? Efter 19 månader börjar jag tappa lite inspiration =) Äter ju mest kött själv =)
Svar på tråden: Vegetarisk mat till 19 månader

Vet ju inte

vad ni ger han nu, är själv ej vegetarian och vet väl ej så mycket men vet att vegetirisk lasagne är gott, då kan man ju göra en stor form och frysa in i portioner och ta fram vid behov, det finns ju vegetariska grytor att göra... gå in på råd och recept och fråga där, kanske finns nån vegexpert...
Skrivet av    Glad mamma m Andreas-98 & Eddie-20/2-05

Jag är ju kul

skratta inte åt mig, det här är ju råd och recept ju, tänkte mer att det kanske fanns ett snack där man pratar enbart om recept, har haft själva \"barnmat\" på mina favoriter ett tag nu och tänkte ej att det var under råd och recept hi hi, kanske du ska gå in på mat och dryck, kanske finns nån vegexpert där...
Skrivet av    Glad mamma m Andreas-98 & Eddie-20/2-05

Grönt är skönt

var jag in på. där finns nog en vegexpert som vet bra vegmat till barn också, du kanske redan varit in där...
Skrivet av    Glad mamma m Andreas-98 & Eddie-20/2-05

Ska kika där =)

Hehe =) Jag ska kika där. Jag hittade en bok hemma där det var just recept på vegetarisk barnmat, hittade en del intressant där. Men om nån har nån specialfavorit maträtt så får ni gärna skriva det också =)
Skrivet av    LitenPappa

mmm massa recept som är goa för oss stora också!

Dessa recept har jag tipsat om inne på grönt är skönt för ett tag sedan. Jag är veggo och har två små gröna barn, men vi äter ägg och mjölkprodukter. e här maträtterna åt min Yuna när hon var 1,5 år med stor matlust... *Stroganoff fast med tofu, sjoakorv eller cornbitar* Kör som receptet i kokboken, byt bara ut korven.(Marinera tofun eller stek den med soja och kryddor först så den får dra åt slig lite smak.)Serveras med ris och ärtor. *Broccolli/potatis gratäng* Brukar ha ost och grädde i. *Blomkåls och grönsaksgratäng* Koka ett helt blomkålshuvud i en kastrull. När den är klar (ej överkokt!) häller du i ärt och majsblandning i vattnet också. Koka potatis och morötter i en annan kastrull samtidigt. När blomkålshuvudet är lagom mjukt lägger du den i en ugnsäker form. Häll över ett paket med Kelda ostsås. Ärt och majsblandningen är tänkt att strös över som dekoration. Ställ in i ugnen ca 200 grader i ca 10 min. Servera med potatis och tomat. Broccoli kan man också använda som ingrediens. *Spagetti med broccollisås* Koka spagetti och broccoli för sig. Stek lök. När broccolin är färdig så skär du den i småbitar och häller ner i stekpannan med löken. Häll över ett paket med Kelda ostsås, späd ev med lite mjölk. Krydda med örtsalt och örtkryddor och lägg över några tomatskivor. Puttra en stund. Denna rätt går jättesnabbt att göra! *Makaroner med tofu* Tofuröra: tofu, lök, champinjoner, tomat, grädde, majs, basilika, vitpeppar. (Lagas som köttfärssås fast med tofu i stället för kött) Smula sönder tofun småttsmått. Eller mixa sönder. *Äggnudlar med wookgrönsaker, cornbitar och sötsursås* Woka broccoli, morot, purjo, majs med mera och cornbitar. Blanda i sötsur sås och de kokta äggnudlarna. Blanda ihop. *Chili Sin Carne* Sojafärs eller cornfärs blandat med vita böner, ketchup, chili, örtsalt och peppar. Och creme fraisch med smak av chili. Serveras med bröd och ris
Skrivet av    Jenny med två små

Artiklar från Familjeliv