Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Digital kamera med objektiv från analog

Skrivet av Mustardseed
Är det en bra eller dålig kombination?

Hur vet man vilka digitala kamerahus som matchar mot analoga objektiv? Jag är jättesugen på att köpa en Nikon D-70, och har en gammal Nikon 401 hemma - nån som vet om de gamla objektiven skulle funka på det digitala huset?
Svar på tråden: Digital kamera med objektiv från analog

PS kanske

skulle jag satsa på en D50 istället, nån som har några idéer kring det?
Skrivet av    Mustardseed

Objektiven funkar, D70 eller D50 beror på krav

De gamla objektiven kommer att funka utan problem, dock får du tänka på att alla brännvidder blir 50% längre (20mm blir 30mm etc), så du kanske kommer att behöva komplettera i den korta änden. D70 eller D50 beror på vilka krav du har. Om du väljer D70 skulle jag satsa på D70s. Tekniskt skiljer inte mycket dessa kameror åt, det handlar mest om handhavandet - D70 har knappar för fler saker och dubbla inmatningshjul. Med D50 får du använda menyerna mer. Om du sysslar mycket med actionfoto, fågelfoto eller sportfoto kan väl D70s vara motiverad, den är ju lite snabbare och dessutom som sagt snabbare i handhavandet (när man lärt sig knapparna). Annars känns det som D50 räcker för de allra flesta.
Skrivet av    PPP

Tack!

Det lutar åt att jag satsar på kamerahuset D50 först (sportfoto osv är ju inte min grej) och sen kompletterar med objektiv när jag märker vad jag behöver. Tack för responsen!!
Skrivet av    Mustardseed

Artiklar från Familjeliv