Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behöver er hjälp snälla

Skrivet av Anna
Vi hade tänkt vara hemma med sonen till aug nästa år, dvs till han är 2 år och 3 mån. Min stora tjej var 2 precis när hon började och vi tyckte det funkade bra. Vi har kunnat spara dagar så rent ekonomiskt är det inga problem alls.

Problemet är då min arbetsgivare... Vi hade tänkt att jag skulle jobba sept-okt och sen vara hemma till aug men så vill de inte bevilja tjänstledighet utöver 1,5 år... Min sambo är en nyckelperson på sitt jobb och kan inte vara hemma ett helt halvår och dessutom skulle vi inte klara det rent ekonomiskt heller. Visst kan vi skjuta på hans ledighet så han tar jan-feb istället men sen då?? Tycker det är helt sjukt när man verkligen vill vara hemma "länge" med sitt barn. Med min dotter hade jag en annan chef och med henne var det inga problem men nu funkar det uppenbarligen inte. Rent arbetsmässigt är det ju bara att förlänga vikariens vikariat ett halvår, borde ju inte vara några som helst problem??

Finns det nåt jag kan göra eller är det bara att acceptera??
Svar på tråden: Behöver er hjälp snälla

Du har rätt att vara hemma

efter att ditt barn fyllt 18 månader under förutsättning att du tar ut föräldrapenning 5 dagar/vecka (eller den tid du skulle jobbat). Står att läsa i föräldraledighetslagen http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19950584.HTM Läs under paragraf 3:2
Skrivet av    Madelaine

Jag blir lite förvirrad.

Hade du tänkt arbeta sept-okt iår? Men vill pga sambon arbeta jan-feb-06 istället? Arbetsgivaren kan inte neka dig fp om du begär det två månader innan. Så fixar du in ansökan till arbetgivaren nu borde det inte vara några problem. kram och lycka till!
Skrivet av    Cecilia m Ida + liten 10/11

Artiklar från Familjeliv