Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Djuriska män

Skrivet av seven
Oj, plötsligt lät det mycket trevligare ;-)

Jag tycker debatten om ROKS och ett enstaka (korkat, men verkar ganska lösryckt) uttalande har fått löjliga proportioner. Denna debatt bedrivs i en sorts hets mot extremfeminister och man börjar tala om att dra in bidrag till kvinnojourer.

Jag tycker det är så uppenbart att det inte handlar om vad som verkligen sades och vad som verkligen görs utan att det finns en enorm vilja att krossa så mkt som möjligt, kasta så mkt skit som möjligt och få så många som möjligt att ta avstånd och bli rädda för att associeras med dessa organisationer.

För mig har det lett till att jag, som aldrig varit i kontakt med den här typen av frågor, vänt mig till min lokala kvinnojour och frågat vad jag kan hjälpa till med. Jag vill visa stöd för det arbete som görs och strunta i semantiken. Jag tror att det behövs stöd, nu mer än någonsin och vill gärna uppmuntra alla andra som inte redan är engagerade att göra samma sak! (lite självrättfärdigt kanske, men ändå)
Svar på tråden: Djuriska män

Eloge!

Du har rätt att känna dig lite självrättfärdig, tycker jag. :-)
Skrivet av    Rudolfina

Ja och nej

Jag håller med om att debatten om ett lösryckt påstående har fått fåniga proportioner, men jag tror att just det påståendet i media har kommit att _symbolisera_ någonting som faktiskt är mycket större. Vad det _egentligen_ handlar om är ju faktiskt makt och pengar - någonting som de flesta feminister inte _brukar_ ha något problem att prata om. Det vill säga det handlar om betydligt större och viktigare saker än semantik - även om semantiken som sagt har kommit att bli symbolen, som sedan har vandrat vidare från mun till mun och tyvärr verkar kunna användas till nästan vad som helst. Jag uppfattar faktiskt inte att det finns en vilja att krossa och kasta skit bara för sakens skull. Däremot tror jag att många inte har någon egentlig medvetenhet om vilka skador debatten kan få och för vilka, och det är förstås viktigt att prata om.
Skrivet av    CM

Artiklar från Familjeliv