Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kan detta verkligen stämma?

Skrivet av Sur
Jag ska jobba halvtid en period (4 tim)och tänkte att sonen skulle vara på dagis 5,5 tim med tanke på resvägen då det är jag som hämtar och lämnar. Jag tänkte då ta ut fp 4 tim om dagen för att inte förlora min SGI. På försäkringskassan sa de att jag bara får ha sonen 4 tim på dagis då alternativt ta ut 2,5 tim fp/dag. Om jag tar ut 2,5 tim per dag förlorar jag ju min SGI! Då finns det inget sätt att jobba deltid och behålla sin SGI om man själv ska hämta på dagis. Det är ju bara inte klokt! Kan detta verkligen stämma!
Svar på tråden: Kan detta verkligen stämma?

Det låter jättekonstigt...

Jag har själv jobbat deltid (olika procentsatser) och tagit ut fp för resten av tiden upp till heltid. Jag har aldrig ens fått frågan om restid.
Skrivet av    kvartett

Låter skumt

om jag vore dig skulle jag driva det ett par varv inom FK... kan inte stämma väl?
Skrivet av    KMCB

Jag kan tycka

att man tar ju inte bara hand om barnet på vanlig arbetstid så att säga 8-16 utan hela resten av dygnet. Du borde ju får ta ut fp för barnet under kvällen tex. Förstod du vad jag menar? Jag har ju arbetat både kväll och natt och tagit ut fp för min dotter på andra tider på dygnet. Jobbar jag kväll måste jag lämna henne på dagis en\"för lång stund\" innan jag börjar jobba för att det ska passa med dagis tider och aktiviteter. För dagis finns inga sådana regler utan här betalar man maxtaxa oavsett hur mycket barnet är där. Kram och hoppas du får igenom detta. Det verkar inte helt klokt annars!
Skrivet av    Cecilia m Ida + liten 10/11

Jag var tvungen att kolla lite

så jag ringde snabbt till FK och frågade... Tydligen finns det en regel om att man \"måste vara i rumslig miljö med barnet\" för att kunna ta ut FP - vilket ju hårt kan tolkas som att man inte får ta FP för restiden... men kundtjänst jag pratade med var osäker på hur en handläggare verkligen skulle bedömma läget. Det motsäger ju lite det som FK säger på sin hemsida om att man kan ta ut ½ FP om man jobbar hälften av sin ordinarie arbetstid.
Skrivet av    KMCB

Oj!

Det var engagerat att ringa dit! Visst är det skumt! Går ju inte alls ihop. Har i alla fall bestämt mig för att ta ut 4 tim och hoppas att ingen kommer på mig ;-)
Skrivet av    Sur

Har också..

..tänkt i de tankegångarna men det gör visst inte FK. Ska försöka i alla fall och hoppas på att handläggaren inte är så nitisk. Jag menar, så gör väl de flesta som jobbar deltid och tar ut fp.
Skrivet av    Sur

Artiklar från Familjeliv