Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad har hänt nu då??

Skrivet av kladdig och sur
Min son på 6 mån vill inte äta längre! Han villbara ha fruktpureer och ersättning. om jag försöker ge hoom vanlig mat skriker han bara och vill inte svälja. Vad tror ni alla erfarna mammor,några tips?
Svar på tråden: Vad har hänt nu då??

Ont i halsen?

Är han frisk eller förkyld. Han kanske har lite ont i halsen, då kan det ju vara jobbigt att äta lite \"grövre\" mat.
Skrivet av    Eva m Amanda 020411 + Johanna 031229

Ja du

här har vi matkrångel med lillan som är 4 mån men det gäller ersättningen. När sonen var liten här var det krångel med han också till och från hela första året. Så när dom matvägrar när det gäller vissa grejor tycker iallafall jag att man endast kan spekulera utan att få direkta svar. Det är bara barnet själv som vet skulle jag tro och då är det ju synd att dom inte kan prata med oss. När vår lilla här nu äter dåligt så har jag fått höra: Hon har nog ont i halsen, hon tycker nog inte om ersättning helt enkelt, fel flaska, fel napp bla bla. Så nu spekulerar jag bara. Han kanske tröttnat på smaken av den riktiga maten. Antar att du testat med en massa olika sorter. Den riktiga maten vid 6 mån är väl inte särskilt grov har jag för mig så det är ju konstigt att han ratar den och gillar fruktpureerna. Jag föreslår att du tar bort fruktpureerna ett tag ifall han blivit för van vid sött så att han bara vill ha det. Det kanske inte var något bra svar jag kom med här men hoppas ändå att det löser sig, det brukar lösa sig tids nog.
Skrivet av    anonym

Vanligt att

det går i perioder. Ibland så gäller det bara vissa saker se de vill äta och då får man helt enkelt ge det. Min son hade en period då han bara levde på välling och inget annat gick ner. Han fick välling då men jag erbjöd efter några dagar annat i samband med vällingen. Han nappade inte direkt men efter ett tag så. Ge sådant som t.ex. ett smörgåsrån som är enkelt att hålla i själv och som kan trigga lusten att äta annat igen. Ddet ordnar sig. Just nu håller min dotter på att få fler tänder så nu är det mest flytande (välling och morotsjuice) och plockmat som gäller för henne. Sådant som hon själv kan stoppa i munnen, för annat vägrar hon. Det blir smörgås, ost etc.
Skrivet av    Nell med Robert och Aliette

Artiklar från Familjeliv