Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vet inget om adoptioner, lite frågor

Skrivet av Vill bli fler
Hoppas ni godkänner en förvirrad person här inne, jag vill bara veta lite vad som gäller vid adoption.
Först och främst barnen. Om man adopterar från Asien, är det mest flickor eller pojkar då? Ska man välja kön eller får man ett barn och så är det det barnet man får så att säga? Vilken ålder är det på barnen?
Adopterar man barn som har börjat prata också? Då måste man kunna språket som barnet talar eller?

Sen var det det här med namn också. Ska barnet heta precis som det gör (byter väl efternamn förstår jag?) eller ska man byta namn? Det kanske är svårt för andra att förstå att man är EN familj om det till exempel är mamma Jessica, pappa Martin samt barnen Saga och nåt-svåruttalat-asiatiskt?

Hoppas ni inte blir irriterade eller stötta på mina frågor, jag vill bara veta mer för ev. framtida adoption.
Svar på tråden: Vet inget om adoptioner, lite frågor

Några svar

Asien är stort. Från Kina kommer det flest flickor och från Sydkorea är det nog något fler pojkar som kommer. Man får inte välja kön men i vissa länder kan man önska vilket kön man vill ha, dock inget som jag tror länderna tar så stor hänsyn till faktiskt. Man skickar sina papper - via en adopitonsorganisation - till landet och där väljs ett barn ut till de blivande föräldrarna. Vid hemutredningen, som görs här i Sverige, får man en medgivandeålder, t ex 0-18 månader. Då är det meningen att barnet skall vara inom denna gräns när man adopterar det. I Kina är barnen ofta runt året, sällan under. I Korea är barnen oftare yngre. När det gäller namnet så är det upp till föräldrarna vad man gör. Man måste nog behålla ett namn tror jag men sen kan man ju lägga till ett eller flera, som tilltalsnamnet t ex. Är barnet lite äldre tex 4 år, tycker jag personligen att det är grymt att byta tilltalsnamn. Adopterar man ett äldre barn så visst är det bra om man kan lära sig lite ord och fraser på barnets språk. Gå in på några adoptionssidor och få mer info. T ex www.adoptera.nu och www.adoptionscentrum.se Där står det information om de olika länderna, och vilka krav länderna har på föräldrarna. För det är oftast inte så att man kan välja och vraka vilket land man vill utan ibland är det så att landet väljer... :-) Lycka till
Skrivet av    Nillskin

Artiklar från Familjeliv