Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur mycket trosor ska man ladda upp med..

Skrivet av Pia
..inför blöjborttagningen? Förmodar att det går åt en hel del och vi har knappt använt trosa över blöja alls. Dottern är strax över 2 år.
Svar på tråden: Hur mycket trosor ska man ladda upp med..

Det är nog individuellt.

här går det åt kanske 3 kalsonger en dag.. eller noll :) vi har iofs tränat nu i 2 månader men det sker olyckor ändå lite närsom *ler* Men det finns de som kissar på sig fler gånger än så.. svårt att svara på sedan beror det på hur ofta du tvättar om du har egen maskin eller tvättar typ varannan vecka väntar man med tvätten så går det åt ett bra gäng med trosor/kalsonger Även shorts och vanliga byxor eftersom man oftast har dem utanpå och det lätt läcker igenom när olyckan väl är framme är det svårt att hinna stoppa det om man är riktigt nödig
Skrivet av    Lisa

Slutar du med blöja i rätt tid

så händer inga olyckor. Då går det inte fler underkläder än för större barn. Så sluta med blöja när både du och dottern vill det, inte för att testa, det kan ge skuldkänslor som är onödiga. Här slutade vi med blöjor runt 3-årsåldern, och det hände aldrig några olyckor vare sig i kläderna dagtid eller nattetid. Men då var både föräldrar och barn överrens och säkra på att det var rätt beslut.
Skrivet av    Chatterine

Olyckor kan hända

även om barnet är äldre Mitt barn är nästan 4 och ja det kan hända en olycka ibland Om jag inte är där och säger till att vi ska kissa. så händer ett par om dagen är jag med och påminner så händer oftast ingen olycka Så krasst sagt egentligen skulle mitt barn fortfarande ha blöjan?
Skrivet av    4 barnsmamma

Kanske det

En 4-åring är inte för stor för att ha blöja, om man tittar medicinskt. Här hade vi inga olyckor, och då slutatde vi med blöja efter 3 års ålder på både dag och natt samtidigt. Tror att man måste vara överrens med barnet, och inte styra det själv. Alltså inte känna press som vuxen att \"nu måste h*n sluta med blöja*. Det kan sätta press på barnet i onödan, och olyckor händer.
Skrivet av    Chatterine

Han vill ha kalsong

så det är inte vi som styr. Går oftast mycket bra men som sagt olyckor händer ibland Man blir lite fundersam när man hör från 10 st att olyckor händer i början Sedan rasar det lite och man får reda på här och nu att jag startat för tidigt ändå trots inväntande. (ja inväntande tycker jag då ) Men jag kör på min känsla han är ju så glad över sina kalsonger vore nog synd att sätta på blöja igen han känner sig så duktig verkar det som och jag tycker han ÄR duktig med som klarar det så bra Jag har hört de som får med sig 5 olyckspåsar från dagis då kan jag hålla med om att det kanske inte är riktigt redo. Men här är det typ en olycka i veckan eller 2 :)
Skrivet av    4 barnsmamma

Barn är olika.

Nu blir jag faktiskt lite irriterad. Bara för att du har erfarenhet från ett barn betyder inte det att det stämmer med alla barn. Min flicka slutade också med blöja i tre års ålder på dagarna och några månader senare på natten. Det var några år sedan nu och hon kissar fortfarande på sig ibland på dagarna och ibland på nätterna (fyller 6 år i höst). Tycker du att en 6:åring också ska ha blöja eftersom hon kissar på sig ibland??? Eller menar du att vi var för tidiga med att sluta med blöja och det är därför hon fortfarande kissar på sig? Att hon skulle blivit heltorr om vi väntat tills hon var fyra? Jag vet att många blir heltorra på en gång men alla blir inte det. Det är många många barn som kissar på sig ibland bara för att de glömmer bort att gå på toa. De är så inne i leken att de inte känner efter trots att de egentligen kan.
Skrivet av    Stortvättaren

Att göra rätt är ju det man vill

Asch blir villrådig bara Idag har han blöja ialla fall och ja med blöjan bryr han ju sig inte alls om toaletten känns som steg bakåt. Har inte frågat vad han ville ha idag. :)
Skrivet av    4 barnsmamma

lite svammel han är nog redo ändå

på något vis trots blöjan sa han nu ska jag kissa lite... och kissa på toaletten. Olycka eller ej jag tror han är delvis redo ändå
Skrivet av    4 barnsmamma

jaa

vi testade lite smått med potta bara att provsitta och gå lite nakis efter dusch å så hemma men d va inget intresse sedan huxflux bestämde sej hern för at sluta tydligen å högst 7 olyckor sedan dess han e nu 5 i september han slutade med blöjja dag/natt vid 2½ på en dag.. olyckorna som hänt är några på dagis .. villket vi i efterhand fick reda på att d inte var olyckor så utan att han suttit fel på toan så snoppen hamnat framåt :/ stackarn men i övrigt kanske 1 vanlig kissolycka.. helt otroligt när man hört/läst om kissande på golv i sängar osv här och av andra föräldrar
Skrivet av    Ayhanza

Artiklar från Familjeliv