Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Plockmat?

Skrivet av Trollmamma
Jag behöver tips på bra "plockmat" till min tös snart ett år. Hon vägrar att matas och ska bara äta själv. Min fantasi har tagit slut! Jag behöver massor med tips och ideér!!

Tacksam för all hjälp!
Svar på tråden: Plockmat?

bra plockmat

Vår son var likadan. :-) Han ha fått allt möjligt som inte är för såsigt och kladdigt och som går att dela i mindre bitar. Jag gjorde egna frikadeller av köttfärs eller fiskfärs, i lagom storlek. Pasta är bra och frysta grönslaer kan man koka. Ärtor äre kul och broccoli var/är hans favorit. Potatiskroketter är bra om man känner sig lite lat, nångång. Hoppas det var till nån hjälp, fråga gärna mer om du undrar. :-)
Skrivet av    Fia

Fyller på med lite annat

Blodpudding i bitar, leverpastej i bitar (skivbar alltså), färsk fylld pasta var snabba favoriter här hemma. Men som sagt, annars kan man ju äta typ allt utom soppa med händerna. :)
Skrivet av    -Tessie-

Mera

(och en del är tips som jag själv har fått här för inte så länge sedan): Hårdkokt ägg i bitar Pannkaka (jag brukar riva ner en morot eller lite squash i smeten så känns det nyttigare...) Omelett (jag brukar göra typ en bondomelett med potatisrester, nån tärnad grönsak, lök och skinka/korv) Kokt potatis (elsa älskar potatissallad med vinägrett...)
Skrivet av    Malin med Elsa

Ännu mera...

...ugnspannkaka, fläskpannkaka, väl kokta kikärtor och bönor (sonens absoluta favorit), majs, majsplättar.
Skrivet av    Kajsa

TACK...

för alla tips!!!
Skrivet av    Trollmamma

Artiklar från Familjeliv