Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Magnetröntgen

Skrivet av Emelies mamma
Hej!
Vi har fått en remiss till magnetröntgen, är det någon av er som vet hur det går till? Emelie är nio år och oroar sig för att ligga "instängd" och stilla så där länge. Får de inte röra sig alls på nästan en timme?
Hon kör på med sin Lamictal som än så länge inte hjälper alls utan bara gör henne trött och arg. Men hon har fortfarande så mycket yrsel och läkarna jag mött har inte tyckt att det hör ihop med ep. Har någon av er erfarenhet av yrsel i samband med ep? Hon har frånvaroattacker och har bara krampat vid feber.
Svar på tråden: Magnetröntgen

Lillan har gjort två stycken

men eftersom lillan bara var 2 respektive 4 år vid tillfällena så sövdes hon. Undersökningen tog ca 1 timme och vi föräldrar fick bara vara med fram tills hon sövdes. Efteråt blev vi blev uppkallade till IVA där hon låg för ovservation en timme innan vi fick fara hem. Hoppas någon annan kan ge bättre svar. Lycka till.
Skrivet av    lillans mamma

lika för oss

sandra sövdes också hon fick välja själv var då 7 år
Skrivet av    nilla med3 bf+9

MRT

Det varierar lite mellan olika sjukhus, men har man ett oroligt barn brukar det först och främst väljas lugnande medel och i andra hand sövning. Gå även gärna igenom förekomsten av metall i dragkedjor osv, och undvik gärna dem, precis som örhängen och glasögon, magnetfältet kan i olyckliga fall hetta upp metallföremål och förorsaka brännskador. Jag har själv som vuxen gått igenom ett antal EEG och skiktröntgen och magnetröntgen för att kontrollera huvudet på mig efter en smäll för några år sedan som förorsakade en cirkulationsrubbning i min högra tinninglob som sedan utvecklades till EP. Som tur är hjälper medicinen så länsstyrelsen har efter ett par års prövotid konstaterat att jag utan problem får behålla körkortet. Första EP anfallet kom när jag skulle åka upp på akuten efter smällen i tinningen, och jag fick EP Grand Mal i bilen. Nästa gång var jag redan på lasarettet när anfallet kom utan förvarning, och tredje gången satt jag i soffan när jag fick EP. Men medicinerna har helt plockat bort mina symptom och är helt besvärsfri själv numera.
Skrivet av    mfors

Artiklar från Familjeliv