Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vill bara ge upp min dotter

Skrivet av Nilla m.Alexandra01&Zebastian03*snart fru=)*
i bland så trött på henne.Åter igen tränar vi att kunna släppa blöjan,satt på toaletten med henne i över en timme då drack hon sammanlagt 6 dl vatten.
Fick blöjan på sej o bajsade o kissade.har testat allt så att komma med tips är lönlöst..förstår inte varför det ska vara så svårt att kissa på toa.
Svar på tråden: Vill bara ge upp min dotter

Att sitta på toaletten i över en timma

låter som lite tråkigt Men klart var det barnet som ville eller var det ni föräldrar som tyckte sitt tills du kissar? Pressa henne inte då blir det bara värre. Om det inte är hon som bestämmer att hon vill sitta länge på toaletten så sluta med att låta henne sitta så länge. Man kan sittträna på toaletten 5 minuter med timmar är inget att sukta efter :)
Skrivet av    Lisa

Avvakta

Går det att släppa potträningen helt och hållet? Låt henne ha blöja, nämn det inte överhuvudtaget. så småningom kanske det kommer av sej själv. Inget tjat, inget \"ska du gå och kissa?\", bara låt henne ha blöja och byt som du byter på Zebastian. Om hon är född 01 så är hon 4 nu? Visst, hon borde vara mogen men man vet aldrig vad som rör sej i huvet på de små. Hon kanske vill vara som lillebror? En dag kommer hon att sluta med blöjan, det är ju alldeles säkert. Hon kommer knappast att gå till skolan i blöja! Eller på sin första träff! Jag tror att ibland får man försöka sätta saker i perspektiv för att inte bli galen! Lycka till och Ta det lugnt är mitt råd.
Skrivet av    Mari

Hon sa inget

om att hon inte ville utan satt där tålmodoigt och försökte verkligen.
Skrivet av    Nilla m.Alexandra01&Zebastian03*snart fru=)*

tror det ligger lathet bakom

allt samt att hon ser att lillebror har blöja men då borde hon ju blitt mer intresserad då även han sitter på pottan då och då nu
Skrivet av    Nilla m.Alexandra01&Zebastian03*snart fru=)*

För din skull

Hon satt på toan och försökte för din skull inte sin egen. Ge henne tid och låt henne försöka själv. Du verkar stressa fram något som hon inte är mogen för.
Skrivet av    Crane

4 åring med

vilja att sitta på toaletten i över en timma still dessutom drickandes massa vatten. måste vara en något annorlunda tjej du har :) Här är det mera myror i byxan efter en stund. Nåja säger du att hon verkligen ville och tyckte det var kul får man väl lita på det. alla barn är ju olika låter dock osannolikt att det var så värst kul enligt mina erfarenheter av barn dock
Skrivet av    Lisa

Samhällets krav...

Hej Nilla!!! Min dotter är 3 år och 1 månad... Jag har försökt och försökt och försökt att få min dotter att gå på potta/toa och sluta använda blöja i 1 års tid nu... Jag har aldrig tvingat henne, mest lekt fram det eller försökt göra det till en rolig grej för att hon inte ska känna något tvång... För min egen del gör det inget om hon är \"sen\" med blöjfriheten, det kommer ju förr eller senare... Precis som Mari säger så finns det ingen som VILL gå med blöja när de börjar skolan eller går på sin första träff...*ler*... MEN samtidigt så får ju sköterskorna på BVC, personalen på dagis och hela samhället mig att känna mig som en dålig mamma... Sist jag var på 3-årskontroll med min dotter på BVC så såg de oroade ut över att hon inte var blöjfri ännu, och det är samma sak när jag kommer till dagis, de tycker hon är sen i utvecklingen... Och då har jag ändå en tjej som språkmässigt och motoriskt är 2 år före sin ålder (enligt BVC)... Jag förstår inte varför BVC och dagispersonal måste tjata om detta hela tiden??? De VET ju att hon är tidig med allt annat, varför då pressa både HENNE och MIG till att göra något hon inte är redo för riktigt ännu... Och inte nog med detta... Nu har ju MEDIA lagt sig i debatten också... För några veckor sen var det uppslag i både tidningar och på nyheterna att bar nu för tiden är så sena att bli blöjfria... Och de framställde det som om det vore ett STORT problem... Jaa, jag suckar djupt här borta... Jag känner precis som du Nilla...jag vill ibland bara ge upp... Men jag VET att jag egentligen inte borde oroa mig så mycket om detta lilla problem... För det är ju egentligen inge stort problem... Så nu tänker jag följa Maris råd och ta det lugnt och avvakta och följa min dotters och mina känslor och viljor, och inte bry mig så mycket om vad andra vill...*ler*... Jag hoppas att allt går bra för er!!! Och att ni tar er den tid NI behöver, din dotter och du!!! Lycka till och stora kramar!!! :) //Bebe
Skrivet av    bebecon

kanske

låta bli att ge henne blöjan som alternativ? dvs efter att ha suttit på toan 1 timme och försökt så säjja äsch vi struntar i det nu leker vi... så hon släpper tanken en stund men hon kanske kissar på golvet/bajsar på golvet då? min son blev blöjfri tidigt har jag förstått?! 2½ var han .. han fick på sej en blöjja som TYdligen var riktigt kass så när han kissat var den SÅ otcäk att han blev som en stel pinne :) sedan satte han sej på pottan hos mormor han satt å ritade/bläddrade i bok gick runt en sväng.. sen kom lite kiss å sådär häöll han på HELA dagen typ :) efter den dagen var han helt torr både natt och dag å vi fattade INGET.. innan hade han inte haft minsta intresse för pottan alls så bara på en dag .. skumt :) men kanske ni ska gå tillsammans å köpa RIKTIGT fina trosor som hon väljer själv? om ni inte redan gjort det :) och försök strunta i blöjjan ta på finfina trosor och låt henne försöka fixa det själv? lycka till.. det kan inte vara lätt :)
Skrivet av    Ayhanza

Artiklar från Familjeliv