Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad kan man göra åt mollusker?

Skrivet av Linna
Min mamma tipsade om nåt homeopatmedel hon använt till mina småsyskon för många år sedan, men jag tycker inte det hjälper på min tjej. Jag vet att det inte är något farligt, men det är inte så klädsamt med massa prickar under hakan så det vort trevligt om hon kunde bli av med dem...
Svar på tråden: Vad kan man göra åt mollusker?

Det finns..

..egentligen inget att göra åt mollusker. På vårdcentralen kan dom skrapa bort dom..fast det gör ont. Dom försvinner ju av sig själv..fast det kan ta 1,5 till 2 år.
Skrivet av    ambra

Nagon här skrev

att man kunde lägga saften av maskrosor pa dem sa skulle de försvinna.... Ett sant där tipps som jag lade pa minnet som \"bra och ha för framtida behov\".
Skrivet av    Tango

Salilylsyrevaselin

Man kan smörja med salilylsyrevaselin eller, om det inte är så många, salisylsyreplåster. De säljs ibland under namnet vårtplåster.
Skrivet av    Sofia*

Tvätta

Skrubba rent med badsvamp eller frotté i samband med duschen. Det tar inte bort dem, men väcker immunförsvaret, som tar itu med dem.
Skrivet av    Anonym

Dutta med

tvålen Lactacyd hörde jag. Inte vet jag om man ska torka ut dem på det viset för man skulle vara noga med att bara dutta på molusken, tex med tops. Men jag har inte testat det tillräckligt länge för att kunna säga om det hjälper!
Skrivet av    Ylva

Artiklar från Familjeliv