Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Inga besked ännu...

Skrivet av Karin med Sigrid och bf 23/6
Skrev nedan om mina funderingar kring kommande barns ev. LKG. UL som vi gjorde i vecka 40 visade inget, tyvärr. Och det berodde nog på att huvudet låg så djupt, med ansiktet inåt min rygg. Läkaren som kollade verkade veta vad hon gjorde, men det gick dock inte. Så nu väntar vi i ovisshet, men det här med LKG känns ganska oaktuellt just nu. Vill bara att barnet skall komma ut just nu (har gått över 11 dagar idag). Tack Jenny för habermannflaskan, hoppas dock jag slipper använda den. Om allt går vägen kanske någon annan vill ha den... Jag återkommer.
Svar på tråden: Inga besked ännu...

Fast kanske ändå... (långt)

var i eftermiddag på tillväxtultraljud (för att se att allt är ok då jag gått över tiden 11 dagar). Jag tyckte att jag tydligt såg att bebisen hade enkelsidig spalt. Barnmorskan höll med, men ville inte bekräfta det helt, då hon inte kunde vara säker. Så nu känns det till 90 % säkert att även detta barn har spalt. Och jag som så sett fram emot att få amma och slippa pumpa, för att bara tala om hur det blir precis i början... Trots att jag försökt förbereda mig har jag ju ändå hoppats att så inte skulle vara fallet. Vi har ju ingen i släkten vad vi vet som har LKG, och jag har ätit folsyra hela tiden, och inte varit sjuk eller något vad jag vet. Men är det så, då har vi det i våra gener i alla fall. Ja, ja, vi får se... Nu vill man helst av allt få ut barnet i alla fall, jag är övertygad om att det är en liten guldklimp!
Skrivet av    Karin med Sigrid och bf v 41+4

Lycka till nu..

Du ska se att du snart har din lilla juli bebis hos er och oavset om h*n har spalt eller inte så har ni en underbar tid framför er. Hoppas lill*n kikar ut snart , det e ingen hit att gå över:-) Kramar om..
Skrivet av    em m William 030525 & Victor 040728

Hoppas

ni såg fel eller att det kanske bara är läppen så kanske amningen funkar. Håller tummar och tår för att du snusar bebis NU! Jenny
Skrivet av    Jenny m Klara

riks/chans

för att två syskon får spalt? Måste väl var yttepytte eller?
Skrivet av    Jenny m Klara

Vad jag har hört

är det ca 4 % risk om man redan har ett syskon (mot 0,5% risk i annat fall) så visst har jag tänkt att \"sån otur kan man väl inte ha...\". Men, jag kanske har fel med dessa siffror. Mina föräldrar har börjat fundera på deras gamla släktingar i alla fall, och min pappa sa nåt om att en 8-männing till honom tydligen hade haft spalt, men det är ju hur långt bort som helst i släkten, det kan väl inte stämma??? (Hur kan man förresten ha koll på vilka som är 8-männingar, finns verkligen det begreppet över huvud taget?) I alla fall snusar jag inte bebis ännu, fast jag känt mig trött och haft lite förvärkar idag. Men på torsdag morgon blir jag i alla fall igångsatt om inget händer innan dess, men jag hoppas starkt på att det sätter igång inatt.
Skrivet av    Karin med Sigrid och bf v 41+4

Artiklar från Familjeliv