Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

6.8 i fastesocker?

Skrivet av Mamia
Har varit hos läkare och tagit blodprov på min dotter för att kolla upp henne (lång historia bakom) och idag ringde läkaren och berättade att hon hade 6.8 i fastesocker och att vi ska komma igen på torsdag för nytt prov. Hur upptäcktes era barns diabetes? Jag är ju jätteorolig nu!
Svar på tråden: 6.8 i fastesocker?

Men, det var ju bra

Jag tycker inte du ska vara orolig för diabetes. Kanske är det andra prov som ska tas om. Kanhända fastesockret var något högt, jag vet inte exakt vilka värden \"friska\" personer ska ha som fastesocker. Men, jag vet att ett normalt blodsockervärde ska ligga mellan 4 - 7. De flesta som har fått diabetes märker det genom att barnen blir supertörstiga och börjar kissa på nätterna (om de slutat med det). De dricker 2 - 3 ggr mer än vanligt, häver lätt i sig flera glas. Huvudvärk, trötthet, humörsvängningar är också symptom. Men, när man då kollar blodsockret på dessa barn, så ligger det över 20. Dessutom har de socker i urinen vid det laget. Jag tror att din dotters läkare vill vara på säkra sidan och ta nya prov för att säkerställa att hon inte har diabetes. Lycka till!
Skrivet av    Tebe

Tack för ditt svar

Min dotter har häftiga humörsvängningar, och har så haft under hela sitt liv. Vi har därför sökt hjälp hos BUP och det var psykologen där som tyckte vi skulle utesluta diabetes iaf. Jag väntar in svaret på nästa prov.
Skrivet av    Mamia

Artiklar från Familjeliv