Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hoppsan, finns detta snack oxå?

Skrivet av Maria m Nathalie & William
Jag har 2 barn, varav ett har legat på neo på Östra i Gbg.

Det började med förlossningen, som var helt normal tills hennes hjärtljud sjönk från 140 till 80 slag i minuten på bara några sekunder. Då klipptes jag så hon skulle komma ut fort. Men hon återhämtade sig fort.

När hon var två dygn gammal när hon blev hängig och inte ville äta riktigt. Då hamnade hon på neo med ett b-glucos på 1,7 , det är farligt, eftersom gränsvärdet är 2,0. Så hon fick ligga där med sockerdropp, antibiotika (inf i kroppen) och Billy blanket ( lätt gulsot ). Det ssk sa när de skulle ta in henne var: Får vi inte henne nu, så dör hon.

Det var mitt första barn och jag visste ju ingenting då, men nu i efterhand hade hon faktiskt varit nära att dö två gånger. Usch, vill inte tänka på det.
Hon mår bra idag, ska börja i förskoleklass till hösten.
Svar på tråden: Hoppsan, finns detta snack oxå?

hej!

Välkommen! Min son fick också lågt blodsocker, nästan på direkten. Gud vad rädd sjag skulle blivit om någon sagt att han skulle dö om man inte satte in åtgärder på en gång! Adam hade också periodvis ett blodsocker under två (minns inte så precis hur lågt) men de sa aldrig något om gränsvärden på det sättet. Han sondmatades och fick sockerdropp m. antibiotika. Hans blodsocker ville inte stiga förrän efter över en vecka och han fick en massa komplikationer. Det är fortfarande jobbigt att tänka på och jag kan bli avundsjuk på alla som slippper neo, den oron. Han har inte fått några men och är världens finaste tvååring :)
Skrivet av    Johanna & Adam 15/5-03

Artiklar från Familjeliv