Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Snabb fråga till alla..

Skrivet av Gabrielle med Victoria 17 månader
Hur gör ni med MPR? Ni som väntar..varför?
Svar på tråden: Snabb fråga till alla..

Jag ger..

mina barn de sprutor de ska ha vid den tiden de ska ha den, alltså jag följer bvc:s råd. Anledningen är att min tjej var väldigt inf.känslig och mycket sjuk när hon var mindre. Så allt för att undvika sjukdomar.
Skrivet av    Maria m Nathalie & William

Vi väntar...

Anledningen är att jag är livrädd för att det finns en viss risk, om än så liten att man kan åka på hjärnhinneinflammation av just mässlingsvaccinet. Nu vet jag att själva sjukdomen också ger allvarliga följdsjukdomar, såsom just hjärnhinneinflammation. Visst kan man få hjärnhinneinflammation ändå, det vet jag ju eftersom min tvåa fick det vid 2 månaders ålder. Tyvärr har det gett honom men för livet, och jag vågar helt enkelt inte chansa. Det är ett svårt beslut, för väntar man riskerar man ju att få sjukdomarna istället. Men jag inbillar mig att man om möjligt kanske klarar sprutan bättre när man är runt 3, fast det är ju olika hur man reagerar. Jag svamlar mest nu känns det som, somna halv 4 natt då min minsting var skogstokig då hennes korkade mamma hade svept i sig 1,5 liter cola under dan. Måste gå o sussa nuuuu..... som sagt, vi väntar i alla fall.... näää gonatt me sig o sov så sött ;)
Skrivet av    majsan67 utröttad 4-barnsmor *gääsp*

Samma här!

När E var liten och jättesjuk i förkylning efter förkylning med astmaliknande hosta, allt efter det fruktansvärda rs viruset, sa jag till mig själv att jag skall ge henne alla sprutor som bvc bara vill ge henne, allt för att slippa gå igenom sorgen och rädslan av ett så sjukt barn. Bara tanken på att behöva ligga på sjukhus igen ger ångest..
Skrivet av    Sofia m Markus-02 & Emmali-04

Vi väntar...

..till 4-årskontrollen, eftersom jag itne fått några bra skäl till varför man ska ta den vid 18 månader.
Skrivet av    Nen Na

Med storebror...

...väntade vi p g a ev. risken för att vacc. skulle kunna öka risken för autism. Nu är ju det dementerat, men vi tycker ändå det känns bra att vänta ett tag. 18 månader är en känslig ålder har jag förstått och jag tror kroppen är mer mogen vid 2 år men ännu hellre 3 år, fast vi väntar nog inte så länge ändå.
Skrivet av    Nina med J-02 och D-03

Vi ger men

inte förrän vid tvårårsdagen istället för nu. Jag anser att det är självklart att Nea ska ha vaccinet eftersom det är allvarliga sjukdomar och man kan ju vara rätt säker på att om barnet ifrån får en reaktion på vaccinet skulle den vara mkt värre med själva sjukdomen! Orsaken till att jag väntar är helt enkelt att jag vill ge Nea lite vilorum från sprutor och ev biverkningar ett tag så maten hinner etablera sig även mentalt. Det känns dumt att chansa i nuläget. Nu har hon förresten tom börjat visa hunger:-) Känns ovant med en unge som blir tokarg när hn inte får mat när hon är hungrig:-) Kram och hur kommer du göra med MPR?
Skrivet av    Fia med Emma och Linnéa

Väntar

För att det känns bäst så. Enligt nya rönen ska det inte finnas någon risk för autism/autismliknande syndrom i samband med, eller på grund av, MPR-sprutan, men jag är ändå orolig. Så Lukas får den vid samma ålder som Rebecka - 2år.
Skrivet av    Annika m R, L & N

Blir mer och mer..

övertygad om att vänta. Svår balansgång..
Skrivet av    Gabrielle med Victoria 17 månader

Artiklar från Familjeliv