Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Inskolning på dagis byte av a-kassa mot fp?

Skrivet av Erxel
Jag undrar lite om det är OK att göra så här? (Har även ställt frågan inne på Föräldraledigheten)

Vi har flyttat och vår son ska skolas in på ett nytt dagis. Pappa är föräldraledig med minstingen och jag är just nu arbetssökande. Vi har kvar en del fp-dagar för äldsta killen som jag tänkte utnyttja för att skola in honom på dagis. Det är väl OK att byta ut a-kassan mot fp de timmar/dagar som jag är med honom på nya dagiset? Vet att det finns någon kolumn på kassakorten där man markerar om man haft fp istället för att vara arbetssökande. Vill bara kolla så att det inte blir några bekymmer med a-kassa eller fp när man gör så här....är lite nojig;-) Det rör sig ju om kanske en vecka. Ett par timmar varje dag.
Svar på tråden: Inskolning på dagis byte av a-kassa mot fp?

Fast

jag tror inte att båda föräldrarna kan vara föräldralediga samtidigt... även om det gäller två olika barn.
Skrivet av    Mia A

Jomen, det kan man väl vara?!

Föräldralediga samtidigt fast för olika barn så klart. Det har jag alltid trott iaf. Någon som vet säkert?
Skrivet av    Erxel

Så länge man inte är ledig för samma barn...

...så går det alldeles utmärkt att båda föräldrarna är föräldralediga samtidigt. Enda undantaget är de 10 pappadagarna strax efter förlossningen, där får båda ha för samma barn samtidigt.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Det är inga problem...

Ta kontakt med din handläggare på AF så att hon/han vet (fråga om det är ok att du rapporterar direkt till akassan/försäkringskassan utan att bli avanmäld så att du slipper avanmäla dig på morgonen och sedan åka personligen till AF för att påanmäla dig på eftermiddagen om du bara tar del av dag... tar du heldag så avanmäler du dig när inskolningen börjar och så påanmäler du dig med personligt besök på AF första dagen efter inskolningen är avklarad)
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

OK, tack för ditt svar!

Låter ju lite krångligt med en massa avanmälan/påanmälan hela tdien. Hoppas det går att slippa. Har varit arbetssökande tidigare och vabbat för sonen utan att avanmäla/påanmäla. Fyllde bara i på kassakorten. Då borde det väl funka så nu också när det är vanlig fp?! Ska se om jag får tag på min handläggare.....tror att han lagt av luren;-)
Skrivet av    Erxel

Har kollat på a-kassans hemsida....

och det verkar vara OK med att vara deltids arbetssökande/föräldraledig. Står bara att man ska deklarera detta på kassakorten. Verkar ju smidigt och enkelt.
Skrivet av    Erxel

Artiklar från Familjeliv