Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Byta till välling

Skrivet av JS
Hej..
Min son är snart 6 mån och tänkte snart byta till välling. Han äter nu Baby Plus. Vad ska man tänka på och vad är det för skillnad? Hur ofta bör man äta välling på ett dygn?
Svar på tråden: Byta till välling

vi gjorde så här

vi blandade hälften välling, hälften babyplus i början, sen gick vi över till enbart välling. Vi använde vällingen som är från 6 månader. Det var aldrig några problem för Jacob att byta. Vet inte hur ofta man bör... men vi ger morgon och kväll, ca 2 dl, lite mer på kvällen dock. Vaknar han på natten, vilket är sällsynt, ger vi 2 dl till. Mer än tre gånger får han aldrig.
Skrivet av    Fanny m Jacob 040121

Tänk på...

att medan ersättningen är just en ersättning för modersmjölken och innehåller allt barnet behöver, är välling en maträtt. Man bör inte ge mer än sammanlagt 3 mjöl-mål/dag (välling+gröt) Om ditt barn nu enbart äter ersättning kan du byta ut ett mål mot välling, och börja med smakisar av potatis mm. Sedan kanske det blir fm-mål gröt, middag puré och kvällsmat välling. Däremellan ersättning. Efter det kanske du byter ut ytterligare ett ersättningsmål (lunch)mot puré, och sedan inför du ett mellanmål med tex smörgås och frukt. På så sätt byter du successivt ut ersättningsmålen mot vanlig mat. Du kan fortsätta med ersättningen också, om du vill det, tex på natten eller som mellanmål.
Skrivet av    Jessika

Artiklar från Familjeliv