Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur får man barn...

Skrivet av flismamma
...tätt? Jag vill bli gravid igen innan Felicia är 9-10 månader, men ammar fortfarande. Hon är nu 4 månader, så jag har ju lite tid på mig, men börjar undra lite över cyklar och ägglossning. Hur var det för er? Fick ni tillbaka ägglossning tidigt? Ammade ni? Fortsatte ni amma medan gravid? Vore tacksam för svar även om jag inte "hör till" på er sida ännu...
Svar
Får o får
Barn kommer när de kommer brukar jag säga. De är svåra att planera liksom *ler*. En del tar dte sig för snabbt och en del får vänta länge. Så bara för att du vill ha tätt så kanske dte inte blir så. Det enda ni kan göra är o försöka o så får det bli när det blir *ler*. När vår dotter var 4 månader började suget komma tillbaka. Eftersom jag inte fått tillbaka mensen då så gick det ju inte o börja försöka. När hon var 7 månader så valde min dotter o sluta amma och i samband med det så kom mensen tillbaka, ja o ägglossningen då förstås *ler*. Så då körde vi på, men sen dröjde det några månader innan det blev något, lyckades på fjärde försöket. Så vi ville ha tätare, men i slutändan blev det 18 månader emellan dem och nu tycker jag det ändå är perfekt *ler*. Sätt igång ni om ni är redo för ett barn till och så är det bara o hoppas att det tar sig. Lycka till!
Skrivet av    Sessan m A-03 & W-04
Det var oplanerat
Men självklart välkommet met tätisar. Jag ammade och blev gravid samtidigt. Om jag hade ägglossning direkt efter förlossningen vet jag inte. Men jag hade regelbunden mens direkt. Ammade även in i halva graviditeten också. Blev gravid när den yngre var 6 månader.
Skrivet av    Lena_O
Slutade amma vid 6 mån
Mina barn har inte velat amma längre än så. Och min ägglossning har kommit tillbaka efter ca en månad efter avslutad amning
Skrivet av    Jenny m. Kevin -03 & Leo -04 + bebis bf 13/12
Säger som Sessan
Får & får, det blir som det blir! Jag helammade Rebecka i 6 månader och mensen kom ändå tillbaka två månader tidigare. Sen blev jag gravid då hon var 7½ mån. och delammade hela första trimestern. Då ville hon inte mer *snyft*
Skrivet av    Annika m R, L & N
Oplanerat...
Jag slutade amma när Cesar var 6 månader och 10 dagar. Två veckor senare fick jag min första ägglossning som vi lyckades pricka in, helt ofrivilligt. Jag fick alltså aldrig igen någon mens innan jag blev gravid med Bianca. Och här sitter vi nu med världens goaste lilla tjej (och kille)!
Skrivet av    Eleonor m Cesar 040107 & Bianca 050504
Jag slutatde...
amma redan när ettan var 3 veckor och fick tillbaks mensen när han var 3 månader. Sedan försökte vi bli gravid direkt på det men lyckades inte förrän ettan var 10 månader. *Suck* Slutade amma tvåan när han var 4 veckor och mensen kom när han var 3 månader. Började äta p-piller men blev gravid när han var 7 månader i alla fall.
Skrivet av    Mysaan med boysen
Tack alla!
Det verkar inte finnas stort hopp om att bli gravid utan att sluta amma och få tillbaka mensen. Sen att det blir när det blir, det vet jag ju, men viss planering kan man ju stötta upp med. Det tog 3 år för min Flisan att komma, så visst vet jag att de kan dröja på sig... :) Därför vill jag inte hindra i onödan för 2an, men samtidigt vill jag amma länge... nåja, vi får väl se! :) Tack igen.
Skrivet av    flismamma
Jag slutade amma...
Jag slutade amma efter 3 månaders ålder. Mensen kom pådirekten och sen så försvann den lika snabbt igen - oplanerat:)
Skrivet av    Blivande trebarnsmor
Med mina två
tjejer har jag slutat helamma efter 1 månad, och delammat ett par månader till. Mensen har kommit tillbaka ett par veckor efter jag slutat helamma. Nu har jag fortfarande inte fått tillbaka mensen och delammar fortfarande ganska mycket. Lillis blir 1 år om ett par veckor, så nu blir det inte speciellt tätt om det blir en liten kotte till! Kram och lycka till!
Skrivet av    Ango m. Paulina -00, Simone -02 & Victor -04
Det går bäst om du inte vill det! ;O)
Vi planerade de flesta barnen tätt, men det blev ändå nästan två år mellan. Lilla femman är en liten hoppsan som egentligen inte alls skulle bli till. Vi önskade ett barn till, men läkarna kunde inte ge tummen upp, och då förlikade vi oss med det jobbiga att vi inte kunde skaffa fler barn. Och _då_ minsann, blev lilla femman till och tillråga på allt tätt. *S* Min minsting var 8½ mån tror jag, och jag ammade. Jag ammade mycket dessutom. Annars har jag inte lyckats bli gravid under amning trots mens samt försök att få tätt. Så mitt tips, intala dig själv att du inte aaaalls vill bli gravid, så kanske kroppen retas med dig och fixar till det. ;O)
Skrivet av    Pilla med brorsorna och lilla femman v 30
Det sägs...
(iaf enligt min BM) att maninte kan bli gravid förren kroppen är redo igen så trots idoga försök och ammningsavslut så kan man få vänta länge. Jag har iofs ammat på men vi har inte skyddat oss alls efter det att våra två senaste fötts och ändå tog det upp till ett år innan vi blev gravida igen. Då fick jag ändå tillbaka mensen efter 5 mån efter den ena (trots ammning). Efter lillkillen så tog mensen betydligt längre tid på sig och jag hann få en innan vi var gravida igen.
Skrivet av    Asereht
du kan ju kolla
hos gyn hur din ÄL ligger. Du brukar kunna få ganska exakt datum för ÄL. Kör då!
Skrivet av    Hwila & Zion:s mamma