Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Saga har skurit upp fötterna! *

Skrivet av Heidi & Myra 040114
Vi skulle segla i tre veckor men det blev tre dagar. Saga, min 7 åring skar upp bägge fötterna på Nåttarö i Stockholms skärgård och vi fick åka ambulanshelikopter till Astrid Lindgrens sjukhus :(.

Hon kan inte stödja på fötterna alls ännu så nu blir hon buren överallt. Lilla vännen. Inte mycket hon, eller vi för den delen, kan göra just nu. Om någon dag hoppas vi att hon kan stödja på fötterna och hoppa med sina kryckor så vi kan åka ut med båten igen.

Det var så mycket blod överallt och när jag bar henne rann det blod efter mina ben. Vad som gör mig MYCKET upprörd är att INGEN frågade om jag behövde hjälp när jag kom kånkandes med en 26 kg tung 7-åring och en 4 ½ åring i släptåg som även han var chockad och hade svårt att gå på stranden.

Vi fick i alla fall underbar hjälp av SOS, ambulanshelikopterpersonalen och på Astrid Lindgren. Hon fick sy i bägge fötter och var mycket tapper.

Just nu blir hon ganska bortskämd och det tycker jag hon skall få bli!

Svar på tråden: Saga har skurit upp fötterna! *

Men hjälp! :(

Stackars lilla gumman! Vad skar hon fötterna på? Ja, skäm bort din duktiga tjej! =) kram
Skrivet av    Millan m. LMN

Tyvärr...

var det så mycket blod i vattnet och tiden kändes knapp när allt blod forsade så jag tittade inte. Däremot bad jag och min man flera barn (modell större) att gå dit och plocka upp var det nu var för att inga andra skulle göra sig illa. Kram till dig med!
Skrivet av    Heidi & Myra 040114

men oj!

Fy vad gräsligt... stackars liten och stackars er... och vad dåligt att ingen hjälpte till. En del människor är så konstiga...
Skrivet av    Fanny m Jacob 040121

Ja...

och jag fattar inte att de inte var rädda för att deras barn skulle råka ut för samma sak. Att de inte ens frågade vad/ var det var någonstans!
Skrivet av    Heidi & Myra 040114

Till att börja med..

Stackars Saga. Roligare sommarlov än att stappla runt på kryckor kan man ju ha. Blev hon rädd också, tror du, eller? Jag tänker i fall hon kommer att fundera en extra gång innan hon badar igen? Föreställer mig själv detsamma och jag, min kyckling, skulle nog ha svårt att komma över det i första taget. Hoppas att hon läker ihop snabbt och kan återerövra sommaren. Nästa kapitel är hur ohjälpsamma och oengagerade \"folk\" är. Ja man upphör inte att förvånas. När jag var gravid,med stooor mage, gick alltså inte att skylla på att man inte insåg det älsignade tillståndet. Hur som helst. Jga hade svårt graviditetsillamående och var i typ 7:e mån då jag ar tvungen att slänga mig av tvärbanan på första bästa station. Spydde hej vilt. Men var efteråt så utmattad att jag inte kom upp från marken. Bara låg där. Tror du någon kom fram och frågade hur jag mådde eller om jga behövde hjälp? Icke picke. Av någon outgrundlig anledning så kräver tydligen den moderna människan en katastrof för att hjälpa sin nästa. 11 september, det kryllade av vardagshjältar, Tsunamin i Thailand, Estonia, London idag.. Anyway, det blev ett äventyr för hela familjen,inte minst för Saga. och nog är det väl lite coolt att berätta för skolkompisarna att hon åkt ambulanshelikopter:)
Skrivet av    Gabrielle med Victoria 17månader

Att bada...

verkar hon inte vara rädd för. Däremot vill hon aldrig mer åka tillbaka till Nåttarö... Hon var otroligt cool hela tiden och grät bara just när hon skar sig, sedan var hon lugn (utom när hon kräktes förstås). Men att få bedövninssprutor och sys bekom henne inte alls. Saga var nog den lugnare av henne och mig... När jag läser om din historia när du var gravid blir jag så ledsen och beklämd över hur människor agerar (eller snarare INTE agerar). Den flathet som mina medmänniskor visar är oroväckande. Förväntar de sig själva att få hjälp när olyckan är framme? Troligtvis! I Stockholm är det ju inte ovanligt med personer som ligger till synes medvetslösa på bänkar i tunnelbanan eller i parker och det skulle ALDRIG falla mig in att bara gå förbi om personen i fråga inte har uppmärksammats redan. Hur gick det för dig sedan? Fick du bara resa dig och borsta av kläderna och gå därifrån? Tittade någon ens på dig och frågade då? Som jag skrev som svar ovan så var inte ens föräldrar till barn på plats på stranden intresserade av att veta vad som fanns i vattnet. Tänker man inte ens på sina egna barn? Eller är de bara så rädda för att lägga sig i och ta av sin egen dyrbara tid? Kanske måste middagsplanderna på semestern skjutas fram en timme till förmån av en liten 7-årig flicka i en akutsituation? Jag kan bara hoppas att de fick sig en tankeställare när ambulanshelikoptern kom, att det faktiskt var mycket allvarligt (om de redan inte hade fattat det med tanke på blodmängden). Att de sedan lät sina barn springa runt helikoptern för att kolla och fråga vad som hänt osv. är också något som jag mycket tydligt skulle tala om för mina barn att det inte är ok! De är i vägen! Jag förstår nyfikenheten men de hade sett utmärkt från 1:a parkett i sina segelbåtar! Där hade de ju suttit och glott hela tiden innan... Ja, ja... för dessa uttråkade semesterfirare så var vi säkert en härlig kvällsunderhållning när tvn står hemma och dammar igen. Många morranden blev det ;).
Skrivet av    Heidi & Myra 040114

Nej men skruttan!!

Åh fy vad hemskt!! Stackars stackars Saga! Och gud vad hemskt att ingen erbjöd sin hjälp...är det verkligen så? Hu! Massor av kramar!!!!
Skrivet av    Annika m R, L & N

Stackars liten!

Vilken skräckupplevelse för henne, och att ingen hjälpte till är ju väldigt förvånande när det gäller ett barn som gjort illa sig. Men folk är ju ofta sånna tyvärr. Hoppas det läker snabbt så hon kan bada snart igen.
Skrivet av    Ingela m Elias -02 & Alvin -04

Ja, det var verkligen så...

INGEN erbjöd sin hjälp. När ambulanshelikoptern kom så lånade ett par ut sin jolle så Saga kunde ros iland. Eloge till dem!!! Sjukvårdarna kunde inte bära ned henne från båten (som vi kånkat upp henne på) så det var lättast att be dem. Kramar tillbaka!!!
Skrivet av    Heidi & Myra 040114

Vi hoppas också...

på att läkningen skall gå fort. Vi klättrar efter väggarna här hemma eftersom vi egentligen skulle ha seglat i detta underbara väder. Men nu kommer vi inte långt...
Skrivet av    Heidi & Myra 040114

Fy vad hemskt!

Hoppas att hon är på bättringsvägen och att ni ändå får en så bra resterande semester som bara går att ha trots allt elände. Vilken tapper tjej! Passar på att sända en liten hälsning till cybertvillingen Myra oxå!!!! Gustav ska på 18 månaders koll nu på torsdag - spännande! Han är verkligen stora killen nu.
Skrivet av    Jennie m 2

Inte kul...

att se sina små ha ont och vara ledsna. Hoppas fossingarna är bättre nu.
Skrivet av    Eleonor m Cesar 040107 & Bianca 050504

Hej!

Det var länge sedan! Hoppas det är bra med dig!!! Hur var långresan??? Saga hankar sig fram bitvis på hälarna och det blir bättre vad tiden går. Vi får se vad vi hittar på framöver. Vi skulle haft 18 månaders den 13:de men vi bokade av den eftersom vi skulle segla så Myras koll blir den 15 augusti istället. Skickar hälsningar tillbaka till cybertvillingen Gustav. Stora kramar!
Skrivet av    Heidi & Myra 040114

Det blir...

bättre vad tiden går hoppas jag. Vi skall prova med Xylocain imorgon på såren så att hon förhoppningsvis kan våga gå på fötterna. Kram!
Skrivet av    Heidi & Myra 040114

Hej...usch vad hemskt!

Jag läste just. Jag ryser..... Å vad hemska människor är som inte hjälper till..Grrrr!!! Hoppas stumpan blir bättre snart. Kram Nina
Skrivet av    Nina med Elin-99 & Liam -04

Visst är det...

hemska människor var ordet! Kram! Heidi
Skrivet av    Heidi & Myra 040114

Usch!

Ja ibland tappar man tron på människorna alltså... Kram
Skrivet av    Annika m R, L & N

Artiklar från Familjeliv