Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej! Vet inte om jag frågar på rätt ställe...

Skrivet av Kicki E
men eftersom det rör ett foto, så chansar jag här. Jag vill nämligen lägga in ett nytt foto i "min info" här på Aff. Problemet är att jag tycker det blir så suddigt när jag förminskar det till det format man ska ha här på Aff. Jag har en EOS 350D och tar kort med högsta upplösningen, vilket ger foton på 3 MB styck och på 3456 * 2304 pixlar (?). Fotot får bara vara 15 KB och 100 * 100 pixlar här. Jag har försökt förminska det, men när jag kommer ner på 17 KB så är fotot inget fint längre utan suddigt (från att ha varit knivskarpt från början).

Jag är nybörjare på det här, och antagligen är det något simpelt man ska göra, men jag kan inte komma på VAD.

Hoppas någon orkar hjälpa mig.

Ha det bra i sommarvärmen.
Svar på tråden: Hej! Vet inte om jag frågar på rätt ställe...

Prova att minska i steg

plus att skärpa bilden i nått bildredigerinsprogram.
Skrivet av    LottaJ

det är inte många pixlar...

... du får tänka på att 100x100 pixlar inte är många pixlar att leka med, om du vill använda ett helt kort, blir det omöjligt att se vad det föreställer. Ta en detalj istället...
Skrivet av    \\Thomas

Tack för era svar...

Jag vet inte vad jag gjorde - tror jag beskar fotot först och sedan förminskade det - och så blev det på bara 2.2 kb eller nåt - jätteskumt :). Men det är fortfarande suddigt och oskarpt - har väl helt enkelt för fin inställning på kameran från början kanske? Nåväl, jag använder det här fotot ett tag, och så får jag väl följa Thomas tips nästa gång. Här kommer det!!!
Skrivet av    kicki e

Artiklar från Familjeliv