Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Undran om Nikon wiewer

Skrivet av jess
jag har en Nikon Coolpix 3100 där bilderna laddas in i programmet Nikon Wiewer. Jag har en hel del bilder där - nu har jag köpt även en Nikon Coolpix 7600 som har ett annat program för bilderna som kräver att alla tidigare arianter av Nikon wiewer avinstalleras - jag har bara en dator o kommer använda båda kamerorna - har även ett program för min Canon EOS 300D insrtallerat - någon som vet hur jag gör - vad händer om jag inte avinstallerar Nikon wiewer först?
Svar på tråden: Undran om Nikon wiewer

Du tror inte det nya Nikonprogrammet kan fungera

Till båda Nikonkamerorna alltså. Vad har du för program till Canonkameran. Om det är Zoombrowser vet jag att en del använder det till andra kameror än Canons också.
Skrivet av    Maria

(Hallå PPP) Ja....

När vi hade en Nikon coolpix har jag för mig att PPP laddade ner senare versioner av mjukvaran. Om PPP kan slita sig från golvläggandet och slipandet (vi håller på att tokrenovera ett hus) så kanske han kan svara på frågan?
Skrivet av    PPPs fru

Det funkar utmärkt

Laddar man hem senaste versionen av NikonView bör det funka utmärkt till båda kamerorna, ja.
Skrivet av    PPP

Men inte...

kan det vara så så att om jag avinstallerar det gamla så försvinner alla bilderna som ligger i det gamla programmet? Det är jag lite orolig för! Dessutom heter inte det senaste jag fick med Nikon Wiever utan den heter Nikon Picture Project
Skrivet av    jess

Gör en kopia

via utforskaren på dom mapparna då för säkerhetsskull. De ligger ju inte i själva programmet utan i nån mapp på datorn. Förmodligen raderar den inga bilder, men gör en kopia ändå.
Skrivet av    LottaJ

Ingen fara.

Det är nog ingen fara att bilderna försvinner, det skulle vara väldigt märkligt. Men det bästa är ju om du själv håller reda på bilderna (i kataloger som ligger utanför programmets kataloger) och inte bara låter programmet hantera bildfilerna. Om du är orolig kan du ju leta reda på bildkatalogerna och kopiera ut dem till någon annan plats (utanför Nikon-programvaran). Jag _tror_ det är så att NikonView är programmet som sköter nedladdning av bilderna från kameran och uppläggning av katalogerna. Nikon Picture Project är ett annat program för att hantera bilderna efteråt. Även om du laddar över bilderna mha NPP så körs troligtvis någon version av NV i bakgrunden. Men det är som sagt bara vad jag tror.
Skrivet av    PPP

Tänkte...

inte på det - klart de hamnar i filen - mina bilder oxå - inte bara i Nikon wiever - skyller på att jag plussar första dagen idag med en bebi som aldrig vill titta ut :) Dessutom HAR jag ju alla bilder nedbrända redan *suckar djupt över hur bäng man kan vara ibland *
Skrivet av    jess

Artiklar från Familjeliv