Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Att tänka på!

Skrivet av Susanne – Aff
När ni ger råd om olika kurer och annat så kan den som tar emot tipset inte alltid veta exakt mängd/styrka. T.ex. te säger inte så mycket om hur starkt det är och det kan i värsta fall överdoseras.

Något att tänka på eftersom det ofta gäller barn och bebisar här (men även vi vuxna ska vara försiktiga förstås).

Läs gärna Snackinfot för gruppen också.
Svar på tråden: Att tänka på!

Självklart

bra att du belyser detta och för mig ser jag det så att när någon frågar kan jag ge tips på vad man kan använda men har inte alltid tiden att vid varje förfrågan där jag ger förslag ge en dosrekommendation utan att först få svar tillbaks med vem som skall använda det så man kan ge förslag på vilken form som skall användas, flytande/torr etc och doser/användningssätt. Detta förutsätter jag att vederbörande gör och hör av sig igen. Mycket har jag även skrivit på min hemsida där man kan hitta information med rekommendationer av doser, påverkan under graviditet, amning mm. Och all användning är under eget ansvar. Jag själv söker information innan jag gör något själv. Även när jag går till en allmänläkare så är jag förberedd på vad det kan vara jag/barnen lider av och vilka alternativ man har bland eventuell skolmedicin/alternativmedicin att ta till och har en öppen dialog med läkaren. Ofta är information om vem det är till utelämnat i första förfrågan som dyker upp här på snacket. När man sedan skaffar vissa produkter så står det på förpackningen hur det skall doseras och användas. Tack Susanne för din påminnelse och jag tar åt mig genast och skall försöka tänka på det framöver. Jag skriver i perioder numera, du vet med småbarn så får man stjäla till sig stunder framför datorn *ler* Ha det gott och njut av sommaren
Skrivet av    Nell med Robert och Aliette

Det låter bra

Det är även föräldrars ansvar att kolla upp det man stoppar i sina barn. Men man vet ju aldrig om någon provar och råkar ge sina barn det som är doserat för en vuxen till exempel. Jag vill bara att man är försiktig och t.ex. rådfrågar BVC om det gäller bebisar och småbarn.
Skrivet av    Susanne – Aff

Artiklar från Familjeliv