Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

I vilken årskurs börjar barnen läsa engelska?

Skrivet av Klaudia m 2 små (snart 3)
Själv är jag född -73 men gick om första klass och gick därför med 74:orna. Vi började läsa engelska i årskurs 3. Jag har för mig att de som läste året under oss fick börja först i årskurs 4. Någon som vet hur det var, och hur det är idag? Jag har sökt på Skolverkets hemsida men hittar inget.
Svar på tråden: I vilken årskurs börjar barnen läsa engelska?

Tror det är

lite olika från skola till skola (rätta mig om jag har fel). På både min och mina barns skola har man börjat med lite engelska (sånger, ramsor och så) redan i åk. 1. På min skola är det tom på schema från åk.1.
Skrivet av    Lynxan

olika

Hos oss ligger det i timplanen från åk 3, men många lärare börjar tidigare med sånger, ramsor etc. Barnen kan ju en del engelska redan när de börjar skolan nuförtiden.
Skrivet av    Fröken_Glitter

Det är nog olika

från skola till skola. Mina började i tvåan.
Skrivet av    Protan

skolverket...

utarbetar bara de mål som ska vara uppfyllda vid t ex åk 5 och 8...och hur mycket tid totalt sett som ska gå till t ex engelska...sedan är det upp till kommunerna/skolorna att fördela timmarna och göra egna timplaner.
Skrivet av    Fröken_Glitter

Mitt barn började i 6års

integrerad klass upp till tran.
Skrivet av    Anne

Mina barn

har börjat i 1a klass (flickorna) resp sexårs (stora sonen som går på montesori) De har alla gått på samma skola, endast olika klasser. -fast LÄSA kan man ju inte säga att de gjorde de första åren, de pratar och sjunger och lär sig ramsor osv. Leker in det, helt enkelt.
Skrivet av    anne.h m fyra perfekta barn på grönbete =)

Våra har börjat i årskurs 3

Båda våra killar har börjat med engelska i årskurs 3, men som de andra säger, det varierar från skola till skola.
Skrivet av    ullen61

Varje skola

beslutar själva hur de vill fördela timplanerna över grundskolans alla 9 år. På skolan jag jobbar har vi till i år tagit bort engelskan i 2:an och istället ökat treornas engelska. Detta för att vi ska börja med åldersintegrerat och 3:or och 4:or måste ha lika mycket.
Skrivet av    FrökenS

Artiklar från Familjeliv