Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Anställa sin sambo?

Skrivet av Sekreteraren
Fick ett samtal från Skatteverket att jag ej får vara anställd på min sambos företag.Detta ef vi räknas som gifta. De sa att vi bör vid årets slut dela vinsten mellan oss ist,nåt med medhjälpande maka.... Men vem är de att bestämma hur vi gör. *sur* Företaget är min sambos enskilda firma och jag vill vara anställd "på rikigt",mycket pga all social säkerhet (pensionsgrundande poäng,ev framtida arbetslöshetsersättning osv osv)
Vet ni om Skatteverket har rätt i det dom säger?
Svar på tråden: Anställa sin sambo?

AB

Det där är en följd av att det är en enskild firma. Med ett AB blir allt tydligare och då kan du vara anställd.
Skrivet av    Pappa F.

Så då

har de rätt? *svär lite* Tack för att du svarade.
Skrivet av    Sekreteraren

Hoppas inte min sambo

läser ditt inlägg. Han kan ju få för sig saker. Som att han ska ha bli anställd och ha lön t.ex. :-) Fast det kan han väl i och för sig få - om han bekostar ett AB.
Skrivet av    Anette

*fniss*

Jag får väl försöka radera inlägget. ;) Verkar som att jag måste skaffa mig ett annat jobb,plus att jag kommer att jobba med sambons företag plus att jag tar hand om barn och hus....supernice -not.
Skrivet av    Sekreteraren

Möjligt

jag skulle kolla upp det vidare om jag var i den sitsen. Läste ditt inlägg på annat ställe också och svarade lite utförligare där.
Skrivet av    Pappa F.

Nej, det låter

som lite mycket. Hus och barn delar vi i alla fall på hos oss. (Dvs det blir inte mycket gjort mer än det nödvändigaste...) Är det svårt för er att dela mer på barn- och husarbetet?
Skrivet av    Anette

Ja tyvärr

Eftersom han tillbringar mååånga timmar _efter_ arbetsdagen med pappersjobb så har det blivit att allt hänger på mig. Det är även en av anledningarna till att jag ska hjälpa honom,så att arbetet kan göras på kontorstid (av båda).
Skrivet av    Sekreteraren

Ja

Dom har nog rätt i det, men om ni fördelar vinsten så får ju du ändå en årsinkomst som är pensionsgrundande, det är bara ett annat sätt att göra det på.
Skrivet av    Regina

Artiklar från Familjeliv