Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När OK att sjukanmäla?

Skrivet av Anso
Jag är inne i aktivitetsgarantin och är ute på praktik. Från i måndags och 3 veckor framöver skulle jag vara ledig. Men i lördags fick jag ont i högerhanden och armen, och fingrarna var alldeles svullna. Så var väldigt handikappad eftersom jag är högerhänt. Skulle jag ha praktiserat så hade det inte varit någon tvekan om att jag inte hade kunnat det. Men hur blir det när man har inplanerad semester? Jag sjukanmälde mig i måndags och hade läkartid på eftermiddagen. De trodde att det var överansträngning och att det skulle bli bättre om jag tog det lungt och åt ipren i några dagar.
Nu börjar värken gå över, men jag är fortfarande svullen. Jag tycker det är väldigt svårt att veta hur länge det är okej att vara sjukskriven i och med att jag hade inplanerad ledighet nu. Jag är inte tillräckligt bra för att kunna jobba, men min ledighet har inte påverkats nämnvärt idag. Ska jag i så fall bedömas frisk från idag?

Svar på tråden: När OK att sjukanmäla?

Men

vad är problemet då? Om du ändå är ledig och inte lider speciellt av handen så finns det väl inga problem som jag kan se det, varför ska du vara sjukskriven då? Eller menar du att du kan förlänga ledigheten om du sjukskriver dig nu? Att du får lite extra ledighet sen pga av sjukskrivnngen? Fö tycker jag att det svaret har man nog ofta själv, om man ska sjukskriva sig eller inte, känns det okej fysiskt i kroppen så är det klart att man inte ska vara sjukskriven tycker jag! Gör det inte det - sjukskriv dig! Helst ska det ju också kännas bra i magen, dvs samvetet ;)
Skrivet av    Anna deltidsarbetslös

Artiklar från Familjeliv